Knekkebrød

Slik lager du knekkebrød av surdeig

Dette er knekkebrød for viderekommende.

Publisert Oppdatert

Du har sikkert prøvd hjemmelagde knekkebrød slik som den grove, velsmakende varianten som vi skrev om for en tid siden. Her skal vi vise deg en helt annen type, bakt på surdeig og spelt. To gode ting som gir supergode knekkebrød.

To trinn

Aller først lager du en surdeigstarter. Den tar noen dager å få i gang, men når du først har laget en slik slipper du å gjøre det igjen. Den holder seg ubegrenset i kjøleskapet og må bare mates med litt mel og vann en gang i uka. Når starteren er klar bruker du litt av den i knekkebrøddeigen i stedet for gjær. Når knekkebrøddeigen er ferdig skal den heve natta over. Med andre ord: Dette er ikke knekkebrødet du smeller sammen i en fart, det tar litt tid, men du vil ikke angre.

Kjevle tynt

Når du har delt deigen i emner skal den kjevles til den er ganske tynn. Bruk mye finmalt speltmel på benken, både over og under deigen. Kjevle delene ut fra en ball til en flat sirkel på størrelse med en frokosttallerken.

Pass på at de har jevn tykkelse. Ellers brenner de seg fort der de er tynnest.

Det er plass til to på ett stekebrett. Stikk ut hullet med en plastkork når den ligger riktig plassert på stekebrettet.

Følg med på stekingen på de første brettene. Steker ovnen ujevnt må du snu på brettet. Stekes 200 grader midt i ovnen i cirka 10 minutter, avkjøles på rist.

Knekkebrødene skal være passe stekt og sprø når de er ferdige. Her kan det hende at du må finjustere steketid og temperatur.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Bialys - runde småbrød med løkkompott

Dette er de beste bollene

Lag et kjempegodt speltbrød

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning