Visste du at det er forskjell på å bake med hvetemel og speltmel? Hvetemel er det enkleste melet å bake med, og er det melet som ha den beste garantien på å få et luftig resultat. Speltmel har en dårligere bakeevne i seg selv. Helgidvis kan du få et like luftig og godt restulat med speltmelet også. Og her kommer bakeknepene:

Elt speltdeigen lettere enn en hvetedeig - still inn kjøkkenmaskinen på lavere hastighet enn du vanligvis bruker.

Du får lettest høye og luftige brød når de heves og stekes i brødform, eller settes tett i en dyp form, slik at de ikke siger utover.

Hvis du tilsetter litt juice eller syre (for eksempel sitronsaft) vil bakeevnen økes og deigen blir bedre å jobbe med.

Gi speltdeigen litt ekstra tid til forheving. Da blir den lettere å jobbe med etterpå.

Speltmel kan brukes til mer enn brødbakst! Det gjør seg utmerket i disse vaflene og i denne pizzaen som kan skilte med å være både god og sunn!

Har du dårlig tid en dag og har lyst på god pizza? Bruk tortillalefser til bunn og lag deg pizza på under kvarteret!

Les også:

10 sunne brød du kan bake selv

Bak brødet du slipper å kna

Slik lager du perfekt pizzabunn

Tre tips for å lykkes med kakene

Marit Røttingsnes Westlie

Grovt speltbrød

Dette blir et skikkelig saftig og godt grovt speltbrød!

Til 3 porsjoner:

160 g Perle spelt

9 dl vann

2 ts salt

5 dl melk

2 dl eplejuice

50 g gjær

500 g sammalt, grov spelt

825 g speltmel

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!