Pannekaker til frokost

Rock opp frokosten

Frokost behøver ikke være dagens kjipeste måltid.

FÅ KJÆRESTEPOENG: Trykk ut et hjerte av frokostpannekakene og server. Søtere blir det ikke.
FÅ KJÆRESTEPOENG: Trykk ut et hjerte av frokostpannekakene og server. Søtere blir det ikke. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Anne Victoria Frogner
Publisert Oppdatert

Hva spiser du til frokost? I helgen og ellers? Kan man eventuelt bruke elementer av helgefrokosten på ukedager?

Det lurte jeg på og stilte spørsmålet på Klikk Mat splitter nye forum. Det kom inn en bøtte med forslag, og jeg håper på enda flere.

Logg deg inn HER. Det er gratis.

For mitt vedkommende starter jeg hverdagen med skyr, tørre brødskiver eller en skål med havregryn, samt en lunken kaffe. God mat er en fest. Dårlig mat er ren tristesse. Frokosten min er oftest det siste. Og det er til å grine av, fordi det er første møte med en ny dag. Et sånt møte burde være hyggeligere, fordi morgenen er egentlig min favorittstund.

Så hvordan kan frokosten bli et fyrverkeri av et vorspiel? En stund der det peppes og preppes for å møte dagen i toppform?

Pannekakecrush

Personlig har jeg et crush på pannekaker. Kakene jeg lærte og lage som veslevoksen niåring, med suppe til forrett, har nå blitt min favorittfrokost. Jeg må bare se til å få laget det oftere.

Men 80-tallets pannekaker er for lørdagsgodt å regne, proppfull av sukker og hvetemel. Det er det greit å styre unna på ukedager. Derfor slenger jeg nå ut en digg, sunn og mettende oppskrift på minipannekaker. Noen mindre eksemplarer av arten, riktignok, men de er mye hyggeligere å spise enn de store, syntes jeg. Pannekakene passer både til hverdags og helg, og det skal lite til å rocke dem opp når fridagene står for døren. Da unner jeg meg et litt mer usunt tilbehør (se faktaboks).

SUNN OG GOD: Pannekakene er sukkerfrie, men i helgene kjører jeg søtt tilbehør.
SUNN OG GOD: Pannekakene er sukkerfrie, men i helgene kjører jeg søtt tilbehør. Foto: ILLUSTRASJON: Anne Victoria Frogner

Pannekakene kan lages kvelden i forveien og oppbevares i en plastpose på benken natten over, men de er helt klart best når de er varme og ferske. De tar kort tid å lage.

Tips til pannekaketopping

I helgene har man bedre tid, og mange koser seg litt ekstra.

Her er tips til pannekaketopping:

  • Bacon
  • Sirup
  • Pisket krem
  • Bær
  • Meierismør og brunost
  • Syltetøy
  • Sjokoladepålegg eller sjokoladesirup

Oppå kan du ha cottage cheese, bær i de fleste varianter, litt kokos, en skive brunost, smørost og syltetøy, bacon, sirup etc, om du vil slå på stortromma. Det er kun din egen fantasi som setter begrensninger.

Og har du barn, vil ha kjærestepoeng eller skal overraske venninner kan du trykke ut pannekakene med store pepperkakeformer som kommuniserer akkurat det du ønsker å si.

NAM NAM 1: Pannakakedilla tok jeg med meg hjem fra ferie. Nå skal jeg lage det oftere.
NAM NAM 1: Pannakakedilla tok jeg med meg hjem fra ferie. Nå skal jeg lage det oftere. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Anne Victoria Frogner
NAM NAM 2: Hverdagspannekaker med bær.
NAM NAM 2: Hverdagspannekaker med bær. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Anne Victoria Frogner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning