Hvordan lage den beste pastasalaten

Pastasalaten du garantert vil elske

Det er gode muligheter for at dette kommer til å bli familiens nye favorittsalat!

Foto: FOTO: Øystein Westlie
Publisert Oppdatert

Pastasalaten er som den gamle, gode vennen du aldri blir lei av, trofast og trygg, men som til stadighet finner på noen små overraskelser. Ja, hvordan hadde vel hverdagen vært om det ikke var for pastasalaten?

I denne versjonen bruker jeg mitt hemmelige pastatriks – nemlig kremost! Kremost, i stort sett alle de ulike versjonene som de finnes, er nemlig helt strålende å røre ut sammen med litt av kokevannet fra pastaen for å lage verdens enkleste pastasaus!

En litt mer klassisk, men også kjapp og enkel pastasaus er Alfredo pastasaus som er et godt følge til noen skiver med røkt laks eller skinke.

Du trenger ikke saus på pastasalaten for at den skal bli god heller. Det er denne pastasalaten med ruccola og spekeskinke et godt eksempel på.

Når vi først er inne i salatverdenen, kommer vi ikke unna den italienske favoritten som er et helt perfekt middagsvalg når du har halvtørt brød liggende i brødboksen. Når du lager panzanella-salat får du ikke bare brukt opp det gamle brødet – du får en kjempegod salat med på kjøpet!

I denne pastasalatvarianten bruker jeg blomkål, tomater og paprika som grønnsaker. Du kan selvfølgelig variere dem ut fra humør og tilgjengelighet.

 

God middag!

 

Øystein Westlie

Pastasalat med grønnsaker og stekt chorizo

Du vet du ikke er langt unna et et godt måltid mat når du har en pose med pasta i skapet og en boks kremost i kjøleskapet.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Pastaskruer

1 ts Salt

1 stk Blomkål

125 g Kremost med hvitløk og urter

200 g Chorizopølse

1 ts Olivenolje

1 stk Paprika, rød

0.5 stk Paprika

12 stk Cherrytomater

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

1 kvast Persillekvast

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning