Oppskrifter til helgen

Helgemenyen!

På denne ukens helgemeny finner du julesmaker, men ikke julemat...

Foto: 079009
Sist oppdatert

Nå er julen rett rundt hjørnet, og det er ikke helt lov å spise ribbe eller pinnekjøtt. Derfor har vi komponert en meny som gir deg en forsmak på all den gode julematen.

Først ut er en forrett med julesylte med stekte skiver av jordskokk. Får du ikke tak i de gode jordskokkene, kan du bruke poteter.

Hovedretten består av vossakorv med rotgrønnsaker. Vossakorv er en litt grovere pølsetype med masse smak. Siden mange vil gjøre det enkelt i julestria er tilbehøret veldig greit: Del opp rotfruktene og stek dem i smør!

Desserten er en appelsinfromasj. Et tips: Begynn med den, for den trenger litt tid på å bli ferdig.

God helg!

Denne saken ble første gang publisert 19/12 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også