Oppskrifter med øl

Sett smak med øl

Fem oppskrifter hvor øl spiller en ganske stor rolle.

CHILI CON CARNE: Pimp opp middagen med øl. Prøv ut disse oppskriftene.
CHILI CON CARNE: Pimp opp middagen med øl. Prøv ut disse oppskriftene. Foto: Foto: Linnea Press
Sist oppdatert

Øl til mat er ingen nyhet. Mer uvanlig er det kanskje å bruke øl som smaksetter i mat.

Men faktum er at litt øl i gryteretten, til skalldyr eller til og med i brød, gir veldig god smak.

Ølbrasserte poteter med timian

Potetene er godt tilbehør til høstens vilt, til retter av storfe og til grillet kylling.

Blåskjell i Guiness

Guiness er det kraftige irske ølet, som du må på Vinmonopolet å kjøpe. Det går like bra med vanlig pils. Server nystekte baguetter til.

Svinefilet surret i øl med sopp

Det milde svinekjøttet får en lett smak av villsvin når det tilberedes på denne måten.

Kaldhevet baguette

Kaldheving gir luftige baguetter med den riktige, litt seige konsistensen. Perfekt brød når man skal ha gjester. Deigen kan settes om morgenen, heves i kjøleskap og så stekes de like før gjestene ankommer. Deigen kan også stå natten over og stekes tidligere på dagen.

Chili con carne

Perfekt når man er mange rundt bordet. En kraftig og het chili som serveres med tomatsalsa, guacamole, tortillabrød og rømme.

Les også:

Slik pimper du tacoen

Tre digge supper

Søk i over 4000 oppskrifter

Har du tips til andre retter med øl? Del tipsene dine i forumet.

Denne saken ble første gang publisert 09/11 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også