Oppskrift på boller
Slik lager du supergode påskeboller
Nyt varm, nystekt gjærbakst i påsken.
Supergode påskeboller må til når det er påske. I tillegg til å være supergode, er disse bollene også særdeles enkle å bake.
Så, har du litt tid til overs i løpet av påskedagene, vil du garantert bli fornøyd med valget dersom du bruker tiden på å bake disse.
Påskeboller er nok ikke en utbredt tradisjon her i Norge.
I England, derimot, er påskeboller – eller hot cross buns som de heter der – en stor tradisjon. Kanskje denne oppskriften er det som skal til for at tradisjonen settes i gang her hjemme også.
God påske!
Supergode påskeboller
Det er noe med denne varme, nystekte gjærbaksten som det er aldeles umulig å ikke kaste seg over. Bare lukta er jo nok til å få munnen til å løpe i vann!
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 kg Hvetemel
0.5 pk Gjær
1 ts Salt
50 g Rosiner
50 g Tranebær
4.5 dl Melk
2 stk Egg
0.5 stk Sitron, saft og revet skall
150 g Smør, romtemperert
3 ss Hvetemel
3 ss Vann
3 ss Honning
Denne saken ble første gang publisert 26/03 2013, og sist oppdatert 12/04 2022.