Oppskrift på boller

Slik lager du supergode påskeboller

Nyt varm, nystekt gjærbakst i påsken.

OPPSKRIFT PÅ PÅSKEBOLLER: Bare lukten av disse bollene gjør deg sulten.
OPPSKRIFT PÅ PÅSKEBOLLER: Bare lukten av disse bollene gjør deg sulten. Foto: Fru Timian
Sist oppdatert

Supergode påskeboller må til når det er påske. I tillegg til å være supergode, er disse bollene også særdeles enkle å bake.

Så, har du litt tid til overs i løpet av påskedagene, vil du garantert bli fornøyd med valget dersom du bruker tiden på å bake disse.

Påskeboller er nok ikke en utbredt tradisjon her i Norge.

I England, derimot, er påskeboller – eller hot cross buns som de heter der – en stor tradisjon. Kanskje denne oppskriften er det som skal til for at tradisjonen settes i gang her hjemme også.

God påske!

Fru Timian

Supergode påskeboller

Det er noe med denne varme, nystekte gjærbaksten som det er aldeles umulig å ikke kaste seg over. Bare lukta er jo nok til å få munnen til å løpe i vann!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Hvetemel

0.5 pk Gjær

1 ts Salt

50 g Rosiner

50 g Tranebær

4.5 dl Melk

2 stk Egg

0.5 stk Sitron, saft og revet skall

150 g Smør, romtemperert

3 ss Hvetemel

3 ss Vann

3 ss Honning

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2013, og sist oppdatert 12/04 2022.

Les også