Oppskrift på luftige cupcakes med smak av lavendel

Luftige cupcakes med smak av lavendel

Den tørkede lavendelen er med på å gi disse cupcakene en helt særegen smak!

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES MED LAVENDEL: Tørket lavendel gir cupcakene en ny og uventet smak!
OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES MED LAVENDEL: Tørket lavendel gir cupcakene en ny og uventet smak! Foto: Fru Timian
Sist oppdatert

Mange kvinner har i årtier hatt en liten tøypose med tørket lavendel i undertøyskuffen. Om det har vært fordi lavendel pirrer mannen eller for å holde skaplukten på avstand, skal ikke jeg mene noe om! Det jeg imidlertid tenkte å si noe om er, at lavendel er utmerket å ha i kaker og bakst også! Her setter jeg deilig lavendelsmak på cupcakes med smør- og melisglasur. Om du nå ikke har tørket lavendel liggende på lur fra egen innhøsting, har de det til salgs i dagligvarebutikker med stor utvalg og en del interiørbutikker.

Har du først fått lavendel i hus, og ønsker en liten vri på kveldskosen, bør du prøve ut denne Jarlsberg- og lavendelclafoutisen.

Etter at cupcakefarsotten kom over oss for noen år siden, har debatten rast om vi skal kalle disse små kakene for muffins eller cupcakes. Det synes å være en gjengs enighet i at alt som har litt mat i seg, fremdeles heter muffins og der hvor glasuren er høy og i mengder, er cupcake den riktige benevnelsen. Men hva hvis glasuren er en enkel melisglasur, som på disse bursdagsmuffinsene? Og er det riktig å kalle små eplekaker for cupcakes? Du bestemmer!

Hva synes du er riktig å kalle disse lekre, små kakene? Muffins eller cupcakes? Ikke nøl med å bruke Facebook-siden!

Denne saken ble første gang publisert 21/04 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også