Slik lager du små delfiakaker
Delfiakaker i porsjonsformer er små sjokoladebomber fylt med godteri og overraskelser, perfekt til kaffen. Prøv deg på et rødt marsipanlokk; det gjør overraskelsen inni litt større.
Dette trenger du (6 stk.):
- 250 g Delfiafett
- 200 g mørk sjokolade
- 2 egg
- 120 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 18 Marie-kjeks
- 100 g gelétopper
- 100 g marsipan
- 100 g farget marsipan
-
geléhjerter, polkagriser, minimarengs
Topping:
Dette gjør du:
Smelt Delfiafett på svak varme. Ta kjelen av varmen.
Brekk sjokolade i biter og tilsett, la stå 30 sekunder og rør sammen til sjokoladen er smeltet.
Pisk egg, melis og vaniljesukker til tykk eggedosis. Vend sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.
Legg sjokoladeblanding, kjeks, smågodt og marsipan lagvis i store muffinsformer (se tips).
Sett kaldt til de er faste, i ca. 2 timer.
Servering:
Løft delfiakakene ut av formene. Kjevle ut den røde marsipanen og kle tre av kakene med marspanlokk. Pynt med ønsket topping.
Bruk en varm, skarp kniv ved servering og del kakene i skiver eller mini kakestykker.
Tips: Silikonformer er best
Bruk gjerne silikonformer; det gir finest form på delfiakakene.
Muffinsformer i papir er et alternativ for å få fine porsjonskaker som er enkle å ta ut og servere.