De beste potetene du kan lage
Ja, vi lover!

- Se, her skal jeg vise deg noe, sa han.
Noen minutter senere hadde han forvandlet verdens kjedeligste poteter til en liten fest.
Og han gjorde det med en magikers letthet. Det var Claus Meyer, den danske matentreprenøren. Jeg jobbet sammen med ham på TV-serien New Scandinavian Cooking og vi skulle spise lunch.
Her er trikset: Kokte poteter (ja, verdens kjedeligste variant) deles først i to. Så legges de på fjøla med snittflaten ned. Legg en stor kniv flatt på toppen av poteten. Og så, med ett presist slag, knuser du poteten.
Den vil henge sammen i skallet (så vidt det er). Nå lar du kniven skli elegant under poteten før du løfter den opp.
I stekepanna ligger det allerede varm smør og olje og venter. Legg potetene forsiktig nedi.
For å tilføre potetene god smak legger vi i noen fedd hvitløk (med skall) og en kvist rosmarin. Fettet henter opp smakene og overfører dem effektivt til potetene.
Etter noen minutter vil potetene ha dannet en nydelig, fristende, sprø og gyllen farge. Det tar noen minutter. Snu potetene og la også siden med skallet få litt stekeskorpe.
Server potetene med litt deilig, nyrevet parmesan - eller bruk den nydelige norske Bufar (må få skryte litt av den).











Gode oppskrifter med poteter
Om du har lyst til å prøve flere gode oppskrifter med poteter, så har jeg et par til i ermet. Prøv deg gjerne på fondantpoteten, se videoen her.
Prøv også de lekre, lette duchessepotetene.
Har du ikke allerede prøvd det, så må du love deg selv at du prøver å lage Clotildes sprø, ovnsbakte poteter hvor du bruker ristetrikset. Helt fabelaktig!