Oppskrift på kanelknuter

Bakverket som dufter best

Du kan bake det i dag.

OPPSKRIFT PÅ KANELKNUTER: Her er den eneste oppskriften du trenger på kanelknuter.
OPPSKRIFT PÅ KANELKNUTER: Her er den eneste oppskriften du trenger på kanelknuter. Foto: Marit Røttingsnes Westlie Øystein Westlie
Publisert Oppdatert

Når du først har funnet deg en oppskrift på søt gjærdeig som gir deg akkurat så søt og luftig gjærbakst som du vil ha, er det ingen grunn til å endre på oppskriften. Det er derfor oppskriften på disse utrolig gode kanelknutene også kan brukes på de aller beste skolebrødene (sett inn link til skolebrødene).

Søt gjærbakst kan tilsettes veldig mange ulike smaker for variasjonens skyld. Denne supre oppskriften fra Wenche Andersen på solskinnsboller med vaniljekrem, appelsin og kanel i svingene er et godt eksempel på vellykkede smakskombinasjoner. Denne prinsessekaken likeså!

I 1999 bestemte prosjektansvarlig för Hembakningsrådet i Sverige, Kaeth Gardestedt, at nok fikk være nok. Nå stifter vi "kanelbullens dag". Og den ble 4. oktober. Om det ble suksess?

Vel, det største kanelbolleselskapet (Bonjour) solgte over syv millioner kanelboller alene (i oktober). Og så kommer alle de mindre og de bittesmå lokale i tillegg. Og alle som baker hjemme.

Ja, vi får vel kalle det en suksess.

Det har ikke spredt seg til Norge, men det kan ikke være lenge til.

Det er fyllet som gjør at disse kanelknutene blir ekstra gode. Her snakker vi om store mengder smør, melis, kanel og sirup! Kan du tenke deg noe bedre?

Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Øystein Westlie

Kanelknuter

Kanelknuter er deilige å spise med kakao på høsten.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

750 g Hvetemel

115 g Sukker

0.5 ts Salt

0.5 pk Gjær

1 stk Egg

4 dl Melk

115 g Smør

150 g Smør, mykt

200 g Melis

4 ts Kanel

2 ss Sirup

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning