Oppskrift på blomkålsuppe

Oppskrift på deilig blomkålsuppe

Supertriksene som tar blomkålsuppa fra god til fantastisk.

OPPSKRIFTER PÅ BLOMKÅLSUPPE: Blomkålsuppe går kjapt - og smaker godt. Foto: Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFTER PÅ BLOMKÅLSUPPE: Blomkålsuppe går kjapt - og smaker godt. Foto: Foto: Erik Hannemann Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Blomkålsuppe er veldig populært, og det er ikke så rart. Det er både veldig godt på smak og ganske enkelt å lage.

Du finner fine oppskrifter på blomkålsuppe nederst i denne artikkelen, men først hadde vi tenkt å gi deg noen tips til hvordan suppen blir enda bedre.

Slik lager du blomkålsuppe

I sin enkleste form koker du bare buketter av blomkål til de er myke, og så kjører du dem enten i en blender eller med stavmikser og sper med kokevæsken til du får en passende konsistens.

Folk har gjerne andre ting oppi suppen også, og det mest vanlige pleier å være løk. Svisj løken i smør eller olje til den mykner, men ikke blir brun, og så har du i blomkål og kokevæske.

Hvilken væske? Det går selvsagt an å rett og slett bruke vann, men noen liker den ekstra smaken fra kraft, enten grønnsakskraft eller kyllingkraft. Andre bruker melk istedenfor, og du kan også ha i en liten skvett fløte for å runde av suppen til slutt.

Smaksløft til blomkålssuppen

Noe som gir et fantastisk løft til smaken i en blomkålsuppe, er å karamellisere blomkålen først. Det gjør du ved å bake blomkålbukettene i stekeovnen på 200 grader i 25-30 minutter, til blomkålen begynner å bli brun. Da får du frem en flott, karamellisert sødme i blomkålen. Så lager du suppe på blomkålen som tidligere beskrevet.

Noe som også gir en aldeles nydelig smak til blomkålsuppen, er å ha i noen dråper trøffelolje. Det er bare helt himmelsk! Husk bare på å være forsiktig, da trøffelolje er ekstremt aromatisk. Greier du ikke å få tak i trøffelølje, er det også godt å dryppe litt god extra virgin olivenolje over suppen.

Vi må ha litt krønsj

En blomkålsuppe har en ganske rik og glatt tekstur, og da kan det være greit med litt kontrast i form av krønsj. Du kan riste mandelflak i tørr stekepanne til du lokker frem de fine nøttearomaene, og så strør du dem bare på toppen av suppen.

Krutonger er også godt garnityr til supper, og selvsagt også blomkålsuppe. Skjær dagsgammel loff i terninger og stek dem gylne og sprø i smør eller olje. Sleng gjerne med et hvitløksfedd også i pannen.

En annen vri er å rive parmesan og fordele det flatt utover bakepapir og steke det i ovnen til det blir gyllent og sprøtt. Ta så og bryt eller hakk parmesanen opp i mindre biter og strø det over suppen. Du kan gjerne kombinere krutonger og parmesan også. Når krutongene begynner å bli ferdig stekt, har du et dryss med reven parmesan over og rører rundt. Deilig!

Noe salt er også godt

Blomkålsuppe er ganske søtt på smak, og da er det godt med noe salt til å brekke mot sødmen, til å skape kontrast. Sprøstekt bacon eller chorizo hakket i småbiter er enkelt og godt.

Du kan også skjære spekeskinke eller fenalår i små biter. Noe som gir både salt smak og krønsj, er å steke, eller skal vi kanskje si tørke, tynne skiver av spekeskinke eller fenalår på bakepapir i ovnen, og så hakke det opp i småbiter.

Fine strimler av røkelaks er også godt garnityr til blomkålsuppe.

Nedenfor har vi lagt ved noen fine oppskrifter på blomkålsuppe. Bruk dem som de er, eller kombiner elementer fra de forskjellige oppskriftene med tipsene vi har gitt ovenfor til du kommer frem til din favorittblomkålsuppe.

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

2 stk Blomkål

2 dl Kremfløte

5 skiver Bacon

3 skiver Loff

Salt og nykvernet pepper

1 ts Muskat

1 ss Gressløk

Olivenolje

Clotilde Dusoulier

Clotildes blomkålsuppe

Soupe de Chou-Fleur, Curcuma et Noisette kaller franske Clotilde denne nydelige suppen. En blomkålsuppe du ikke har smakt maken til. Garantert.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 ss Olivenolje

1 stk Løk, finhakket

2 ts Gurkemeie

1 ts Karri

1 hode Blomkål

Kraft

90 g Hasselnøtter

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning