Oppskrift på baconbomba

Gjør deg klar for baconbomba

Nå finner vi noe skikkelig godt.

Publisert Oppdatert

Noen ganger er det gøy å gå motstrøms.

I vår tid spekuleres det daglig om hva som egentlig er sunt.

- Er det sunt?, spør folk over brillene, med usikkerhet i stemmen.

Jeg vil gjerne få gi et lite pusterom. La oss for en stakket stund bare konsentrere oss om en ting: Nå finner vi noe skikkelig godt.

Det fortelles at den irske frokosten, som ikke er spesielt ulik den engelske, oppsto på følgende vis: En komité hadde invitert helseeksperter fra hele verden for å fortelle hvordan frokosten skulle se ut. Hver og en la fram sine råd. Da alle rådene var lagt frem for komiteen forlot ekspertene rommet. I det øyeblikket døra smalt igjen brøt det ut en hysterisk latter. Dette var jammen det tåpeligste de hadde hørt.

- Gentlemen, jeg tror vi bare fortsetter som før, jeg.

En irsk frokost består av følgende: Bacon, pølser, stekte egg, hvit pudding, svart pudding, toast og stekt tomat, og noen ganger får du stekt sopp, bakte bønner, hashbrowns, lever og scones.

Den godbiten du ser i videoen har den samme fandenivolskheten over seg. Og hadde de visst om den under komitémøtet, så hadde den blitt med.

Det er på tide å lage baconbomba.

Baconbomba

Pølsekjøtt er ofte litt mer interessant en vanlig kjøttdeig. Så, lag et snitt i skinnet og ta ut pølsekjøttet. Pakk pølsekjøttet rundt en kule med mozzarellaost.

Neste skritt er å pensle kjøttet med BBQ-saus (lag den gjerne selv!).

Det blir ikke baconbombe uten bacon. Det siste du gjør er å pakke denne inn i bacon. Og da er den klar for stekepanna. Stek den gyllen og fin rundt det hele og servér gjerne til et godt glass øl.

Om du da velger sur-øl eller IPA, ja, så er du ikke helt umoderne heller.

Erik Hannemann

Baconbombe

Til deg som elsker bacon! Det er bare å glede seg...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Pølse

1 stk Mozzarella

2 ss bbq

4 skiver Bacon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning