Oppskrift er med kjøttdeig

10 oppskrifter med kjøttdeig

Få en morsommere hverdag med disse rettene.

OPPSKRIFT MED KJØTTDEIG: Kjøttboller i safransaus.
OPPSKRIFT MED KJØTTDEIG: Kjøttboller i safransaus. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Kjøttdeig er en høyt skattet hverdagshelt. Enda mer populære hadde den vært om alle stekte kjøttdeig riktig. Da smaker den nemlig mye bedre.

Nedenfor finner du en herlig samling av 10 nye retter du kan lage med kjøttdeig.

I denne samlingen over oppskrifter med kjøttdeig finner du nachos fra Mexico, albondigas fra Spania og makaroni, men de fleste tilhører et mer eller mindre moderne verdenskjøkken. Håper oppskriftene vil falle i smak!

Oppskrift med kjøttdeig

Kjøttdeig er oppmalt kjøtt og fett. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med 4 millimeter kvern - to ganger. (I Sverige er det vanligere å bruke 3 millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov.)

I vanlig kjøttdeig er det 14 prosent fett. Den vanlige kjøttdeigen i butikken lages av storfe (i motsetning til familiedeig hvor svin og storfe er blandet). I Norge er det lov å tilsette én prosent salt og kjøttdeigen kan inneholde opptil fem prosent is eller isvann.

Alternativer til kjøttdeig

Om du vil redusere fettet i maten, kan du bruke karbonadedeig. Den har bare 6 prosent fett. Men da mister du også en god del av smaken.

Stadig flere bruker kyllingkjøttdeig og det kan også brukes i oppskriftene nedenfor.

For den som har en egen kvern er det vel verdt å kjøpe høyrygg, bog eller andre billige kjøttstykker og kverne selv. Da får man virkelig kjenne hvordan nymalt kjøtt smaker!

Erik Hannemann

Albondigas

Spanske kjøttboller på sitt beste.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

0.5 kg Kjøttdeig

3 skiver Brød

2 ss Løk, finhakket

1 stk Egg

2 ss Persille

1 fedd Hvitløk

1 klype Cayennepepper

1 dl Hvitvin

Safran

2 dl Kremfløte

3 ss Smør

Erik Hannemann

Sandwich med kjøttboller og pesto

Et alternativ til matpakke. Og den kan brukes som hurtigmat de dagene du ikke rekker middag.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Baguette

5 stk Kjøttboller

3 ss Pesto

1 stk Ost

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Kjøttdeig

1 stk Løk

Olje/smør til steking

2 stk Hvitløk

1 ts Chilipulver

1 ts Kumin

1 ts Sukker

2 bokser Bønner

2 dl Tomat

2 stk Rød chili

2 ss Koriander, hakket

1 ss Sitronsaft

Salt og pepper

Tortillachips

150 g Ost, revet

4 ss Rømme

Linnea press

Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

2 stk Chorizopølse

1 stk Løk

2 stk Hvitløksfedd

2 stk Paprika, rød

1 ss Olivenolje

1.5 ts Paprikapulver

1 bokser Tomater

1 stk Buljongterning

1 dl Vann

1 bokser Bønner, hvite

0.5 ts Sambal oelek

1 ts Salt

Koriander, hakket

2 stk Avokado

1 ss Sitronsaft

1 stk Hvitløksfedd

1 dl Yoghurt naturell

1 dråpe Tabasco

1 knivsodd Salt

Kim Holthe

Til 4 porsjoner

3 stk Løk

100 g Kjøttdeig

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

4 stk Egg

1 dl Vann

0.5 ts Salt

100 g Ost, revet

1 stk Paprika, rød

1 stk Paprika, grønn

Brød

Kai Nordrum

Pai med stjerneløk og kjøttdeig

Mat for hele familien og vennegjengen. Litt forberedelser på forhånd, men lettvint å servere.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Kjøttdeig

1 bt Vårløk

1 fedd Hvitløk

2 ss Olje

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

1 ts Basilikum, tørket

12 stk Stjerneløk

2 dl Melk

2 stk Egg

2 ss Ost, revet

3 dl Hvetemel

100 g Smør

0.25 ts Salt

3 ss Vann

Ove Lindfors, Linnea Press

Chèvregratinerte kjøttkaker

Aller best blir disse kjøttkakene om du bruker kvernet lammekjøtt, men vanlig kjøttdeig går også bra. Norsk chèvre, hvit geitost, passer godt til dette.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Lammekjøtt uten ben

1 stk Løk

1 ts Hvitløk

1 dl Aprikos

0.75 dl Pistasjenøtter

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

2 stk Eggeplomme

1 ss Smør

2 ss Honning

Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttboller fra Marokko

Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kjøttdeig

0.5 stk Løk

2 stk Hvitløk, presset

1 stk Egg

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

1.5 ts Spisskum

1 stk Sitronskall, revet

3 ss Koriander, frisk, hakket

2 stk Løk

2 stk Hvitløk

1 ss Olivenolje

1 ss Tomatpuré

2 bokser Hakkede tomater

1 dl Vann

2 stk Buljongterning

0.5 ts Spisskum

1 stk Kanelstang

1 dl Rosiner

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Koriander, frisk, hakket

Kim Holthe

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

2 ss Smør

8 dl Makaroni

1 stk Hvitløk

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

1 ss Smør

1.5 ss Hvetemel

5 dl Melk

Salt og pepper

1 stk Purre

1 ss Oregano

100 g Revet hvitost

1 kvist Tomater

Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttsaus fra Burgund

Gryten fra Burgund – Boeuf Bourguignon – er utgangspunktet for denne kraftige kjøttsausen. Server den med potetmos, kokte poteter eller pasta.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

1 stk Løk

1 ss Hvitløk

1 stk Gulrot

2 stk Stangselleri

2 stk Bacon i skiver

1 ss Olivenolje

2 dl Vann

3 ss Buljongterning

2 dl Rødvin

2 ts Soyasaus

2 ts Timian, tørket

2 stk Laurbærblad

1 pose Løk

200 g Champignon

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning