Oppkrift på italiensk pizza

Lag pizza som en ekte italiener!

Når du først får dreis på kjevlet, lager du tynne italienske pizzaer som en ekte italiener.

OPPSKRIFT PÅ ITALIENSK PIZZA: Lag pizza som en ekte italiener!
OPPSKRIFT PÅ ITALIENSK PIZZA: Lag pizza som en ekte italiener! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Publisert Oppdatert

Greier du å kaste pizzadeigen snurrende opp i lufta slik at den ramler rund og fin ned på kjøkkenbenken din? Det greier ikke jeg, så jeg må svinge kjevlet for å få løvtynne pizzabunner. Ikke bruker de å bli helt runde heller, men det spiller i grunnen ingen rolle. Forsvinne fra serveringsfatet, derimot, det gjør de!

Når jeg lager tynne, italienske pizzaer, sørger jeg bestandig for å sette deigen såpass tidlig at jeg kan bruke lite gjær og lang hevetid. Jeg elter deigen dessuten godt når jeg lager den. Med en god elastisitet blir den enklere å kjevle tynt ut uten at den går i stykker.

Merker du at deigen er litt trå å kjevle, at den liksom krymper tilbake mens du kjevler, lar du den hvile litt etter de første kjevletakene. Så skal du se at den blir lettere å kjevle ut.

Nostalgi

Som barn av 1970-tallet, vil jeg bestandig være svak for en langpannepizza med kjøttdeig og løk. Kommer ikke utenom den!

Den var jo tross alt lørdagsfølget i familien i mange år! Det gikk mange år fra jeg spiste min første hjemmelagde pizza til første restaurantversjon ble smakt. Husker fremdeles følelsen av å sette tenna i min første calzone.

Kjapt i svingene

Når du har skikkelig dårlig tid, men har lyst på pizza, hva gjør du da? Kjøper frossenpizza i butikken? Det trenger du ikke.

For denne polarpizzaen har du lagd ferdig på mye kortere tid enn det tar å kjøre til butikken. Og har du tortillalefser liggende i skapet, er det heller ikke mange minuttene du trenger før en glodvarm tortillapizza er klar til å tas ut av stekeovnen.

Er du en av dem som ikke tåler gluten? Du kan fremdeles spise pizza hvis du lager en glutenfri variant!

God pizzafornøyelse! Forum: Hva er din favorittpizza? Del i forumet vårt.

Marit Røttingsnes Westlie

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

650 g Hvetemel

1 g Salt

15 g Gjær, fersk

4.25 dl Vann

1 bokser Tomatboks

1 ts Oregano tørket

1 ts Salt og nykvernet pepper

Mozzarella

Spekeskinke

Spekepølse

Ruccola

Cherrytomat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning