Oppkrift på hvitløksrundstykker

Duftende hvitløksknuter

Det lukter helt fantastisk i kjøkkenet når du steker disse!

OPPSKRIFT PÅ DUFTENDE HVITLØKSKNUTER: Det lukter helt fantastisk i kjøkkenet når du steker disse!
OPPSKRIFT PÅ DUFTENDE HVITLØKSKNUTER: Det lukter helt fantastisk i kjøkkenet når du steker disse! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Publisert Oppdatert

For et hvitløkselskende menneske som meg er det perfekt å bake rundstykker proppet fulle av hvitløk. Èn ting er hva denne hvitløken gjær for smaken.

Jeg er jo av den oppfatningen om at hvitløk gjør nesten all mat et hakk bedre. En helt fantastisk råvare med andre ord. Dessuten er hvitløken helsebringende.

Ja, for det er faktisk ingen tvil om at hvitløk er særdeles bra for helsen din. Den hjelper mot årefrkalkning og forkjølelse, styrker immunforsvaret og kan brukes som antibiotika. Her er det bare å spise på!

Hvitløk i bøtter og spann

For at du skal få i deg gode helsebringende doser godduftende medisin, kan du koke en jordskokksuppe med massevis av sopp i, lage en hvitløksaus og koke spagetti med hvitløk og chili. Og for virkelig å ta den helt ut, kan du servere det norskeste av det norske, nemlig reker med store og gode mengder hvitløk!

Overdose?

Er du redd for at du kan få en hvitløksoverdose? Ingen fare ennå. Jeg lager gjerne gratinerte auberginer med tomat og hvitløk og serverer til disse hvitløksknutene. En helt perfekt kombinasjon!

God bakst!

Marit Røttingsnes Westlie

Duftende hvitløksknuter

Det lukter så godt på kjøkkenet når du steker disse, at du nesten ikke har tid til å vente på at de blir stekt ferdig!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 fedd Hvitløk

2 kvist Oregano

200 g Spelt

375 g Hvetemel

1 ts Salt

25 g Gjær

5 dl Vann, romtemperert

5 ss Olivenolje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning