Hvordan lage saftige grillspyd

Marinerte kjøttspyd med gresk salat

Det saftigste resultatet får du når kjøttstykkene på spydet er like store!

Saftige grillspyd med gresk salat til
Saftige grillspyd med gresk salat til Foto: Øystein Westlie
Publisert Oppdatert

Grillspyd er perfekt å lage når man vil ha et smakfullt, saftig og godt resultat uten at det skal være verken vanskelig eller for tidkrevende å lage.

Å få et vellykket grillresultat handler i stor grad om å ha kontroll på varmen og på steketiden. Så for å være sikret de beste grillspydene, er det lurt å la alle råvarene på ett og samme grillspyd ha tilnærmet like lang tilberedningstid. Er det mange ulike ting som skal grilles samtidig, er det derfor best å lage mange forskjellige grillspyd. Så kan de ulike spydene ha ulik grilltid.

Til disse grillspydene skjærer du opp ytrefilet av okse i strimer før du marinerer det og trær det som små snurrer på grillspyd. Pass på at du ikke griller kjøttet for lenge slik at det rekker å bli tørt!

Griller du disse kyllingspydene som det står i oppskriften, får du garantert et kjempesaftig og godt resultat. De kan du gjerne servere med denne grønne papayasalaten. Det er en skikkelig knall kombinasjon.

Har du lyst til å gå for et stor kjøttstykke på grillen, som for eksempel denne innbakte svinefileten surret i spekeskinke, vil det være lurt å bruke både direkte og indirekte varme. Ha kull bare på den ene halvdelen av grillen eller varm opp gassblussene bare på ca. halve grillen. Brun kjøttet først over direkte varme før du legger det over på indirekte varme, legger over lokket og lar kjøttstykket ligge til det har fått den ønskede kjernetemperaturen.

Har du ikke fått fram grillen ennå, er tiden moden nå! Skrubb grillristen og få opp varmen!

God grillings!

Øystein Westlie

Marinerte kjøttspyd med gresk salat

Kanskje kommer disse saftige kjøttspydene til å bli sommerens store grillslager?

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 ts Dijonsennep

1.5 ts Paprikapulver

1 ts Salt og nykvernet pepper

3 ss Olivenolje

500 g Ytrefilet

200 g Salatblanding

400 g Cherrytomater

4 skiver Vannmelon

0.5 stk Rødløk

20 stk Oliven

100 g Fetaost i terninger

1 fedd Hvitløk

3 ss Olivenolje, extra virgin

1 ss Balsamicoeddik

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning