Spaghetti alla puttanesca

Hissig, god pastarett

Du må prøve denne.

INTENS: Puttanesca-sausen er svært intens på smak.
INTENS: Puttanesca-sausen er svært intens på smak. Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

Ansjos er en av ingrediensene i en puttanesca-saus. Da er det kanskje noen som rynker på nesen.

Men ikke vær redd for ansjosen.

Denne sausen smaker ikke "fishy". Ansjos brukes for å tilføre salt og virker som smaksforsterker.

Sånn sett oppfører den seg på samme måte som fiskesaus i det thailandske kjøkken.

Skal det være noen urter med her? Noen rører tørket oregano inn i sausen. Andre liker strimlet basilikum på toppen. Men det mest autentiske er nok grovhakket bladpersille.

Hva med ost? Sausen er såpass intens på smak at du strengt tatt ikke trenger ost. Om du likevel skulle få lyst på det, kan du rive over litt parmesan, eller aller helst pecorino.

Colourbox

Spaghetti alla puttanesca

Om denne pastaretten kan knyttes til horene i Sør-Italia er uvisst. Den er ihvertfall skikkelig sterk og smaksrik.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

5 ss Olivenolje

4 fedd Hvitløk

8 stk Ansjosfilet

1 ts Chiliflak

100 g Oliven, sorte, stenfrie

2 ss Kapers

1 bokser tomat, flådde og moste

400 g Spagetti

1 bt Bladpersille

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen