Vi tester restauranter

I hælene på Hellstrøm

Vi sjekket om Hellstrøms medisin virket.

Publisert Oppdatert

Sesongpremieren på Hellstrøm rydder opp er nettopp over. Hans første oppdrag var å få orden på restaurant Rendez-vous i Tønsberg. Vi tok turen for å sjekke om Hellstrøms opprydning satte varige spor.

Programmet åpner med at Hellstrøm ikke finner fram til stedet i den lille knøttlille gågaten i Tønsberg. Hellstrøms håndverkere får dermed sporenstreks oppdraget med å fikse fasaden. Når de har gjort jobben sin, er det lenger mulig å ikke se restauranten. Fasadegrepet funker bra, men den røde løperen og den iøynefallende, grønne planten var ikke der da vi besøkte stedet. Synd, men vi fant fram.

Hellstrøm bestiller snegler, biff og crème brûlée. Han savner litt hvitløksmak på sneglene, synes biffen er utdatert og har ikke noe spesielt imot desserten. Maten får ståkarakter, men trenger et løft, er Hellstrøms dom.

Vinkartet er temmelig tilfeldig og altfor lite fransk til en fransk restaurant å være. Det blir også raskt tydelig at folkene på restauranten ikke har greie på vin.

Les mer:

Her går Hellstrøm amok

Dette er Norges mest solgte rødvin

Min sjokoladehelg

Hellstrøm lukter lunta

Hellstrøm lukter lunta og blir skeptisk til om ekteparet som eier restauranten er skikkelig dedikert. På travle dager har de steppet inn som servitører. Derfor fyller han restauranten for å se hvordan de fungerer under press. Han får fram det han vil: At de ikke er proffe nok til å håndtere en fullsatt restaurant. (Her må det føyes til at TV-regien sikkert har presset fram noen heite situasjoner. Det er TV, tross alt!)

Hellstrøms grep

Hellstrøms grep er å inspirere kokken med et restaurantbesøk på vakre Engø Gård på Tjøme og fjærkreprodusenten Stange. Kokken får lov til å jobbe med bedre og ferskere råvarer og ser ut til å trives mye bedre. Serveringen blir det også en slags skikk på.

Vi vil ha hvitløk!

Vi besøkte restauranten på en ukedag. Når du besøker sommerbyen Tønsberg på en ukedag i september har du hele byen for deg selv. Det som i sesongen og helgene er superlivlige gågater er nesten som en spøkelsesby å regne ellers.

Sånn er det også i restauranten. Vi er de eneste gjestene når restauranten åpner. Det kom riktignok et par gjester litt senere på kvelden.

Menyen består av fire forretter, fire hovedretter og fire desserter. Det ser ut til at de har beholdt (de små) justeringene som Hellstrøm gjorde. Menyen er god, fristende og enkel.

Sneglene til forrett var gode, men det kan virke som om kokken ikke har tatt Hellstrøms tips om å bruke mer hvitløk helt alvorlig. Brødet som ble servert til var deilig å dyppe i den gode sausen - som altså kunne vært enda bedre. Hør på Hellstrøm! Mer hvitløk!

Saftig og mør kalv

Av de fire hovedrettene var det umulig å ikke velge gjøkalv. Gjøkalv er altså en kalv som aldri har drukket noe annet enn melk. Kjøttet er helt lyst, saftig og mørt. Dette var nettopp smakfullt og klassisk. Vi fikk ikke de aller gjeveste stykkene på gjøkalven, men nettopp det er poenget med et bistroaktig kjøkken: Du får ikke indrefilet, men heller langkokt kjøtt som smaker minst like godt, men som krever litt mer kokkelering.

Og så litt sjokolade...

Desserten var en sjokoladefondant (Den som er hard utenpå, men hvor sjokolade flyter tykt utover når du setter gaffelen i den). Ingenting å si på den. Den kommer også med iskrem og noen søte overraskelser.

Om serveringen fungerer bedre er ikke godt å si. Til det var det for få gjester.

Les mer:

Er det blotting å amme på restaurant?

Trendy klær til tulla

Konklusjon

På denne restauranten jobber det en stødig, fransk kokk. Hellstrøms grep var å inspirere ham og justere litt, men ikke mye, på menyen. Det virket veldig bra.

Det er en hårfin balanse mellom klassisk og kjedelig. På Rendez-Vous balanserer på den kniveggen.

Det kan trygt anbefales å få ditt første møte med snegler, gjøkalv, sjokoladefondant og franske oster på Rendez Vous. Så lenge du synes det er spennende i seg selv, vil du like deg godt på restauranten. Du kan ikke vente deg en gedigen matopplevelse som løfter deg ut av stolen, men du får servert gode, smakfulle retter av en solid kokk.

Til folk i Tønsberg: Kom dere ut av sofaen!

Og husk: Du får alltid bord på en hverdag.

Les mer:

Bli med Hellstrøm til slakteren

Slik sjekker Hellstrøm at fisken er fersk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning