Her er maten du vil ha oppskrift på

Spis deg varm og god denne uka.

Publisert Oppdatert

Denne uka lager vi noe godt, hva?

Jeg foreslår faktisk å lage noen skikkelige supper, en fiskeburger og å avslutte med lammestek.

Jo, det høres ut som en god uke. Her er menyen!

 

Mandag: Suppa alle klarer å lage

Dette er den billigste middagen du kan tenke deg (sammen med fransk løksuppe).

Du koker poteter og purre, kjører det til en jevn suppe. Jeg liker å steke en godt krydret pølse og servere hver skål med noen godbiter.

Tirsdag: Fiskeburger med kul majones

Fiskeburger høres kanskje vrient ut, men det er det ikke! Ta først fram stavmikseren og kjøkkenmaskinen: I kjøkkenmaskinen kjører du sammen ingrediensene til fiskekakene (altså "burgerne"); løk, hvitløk, persille, smør, melk, salt og fiskekjøtt. Så former du fiskeburgere og steker dem.

Hemmeligheten ligger i dressingen. Den lager du enkelt med stavmikseren. Du kan følge oppskriften (nedenfor) eller gjøre den enda lettere ved å bruke hele egget, bare se denne videoen.

 

Onsdag: Oppskriften du ikke må glemme

Denne oppskriften er det lurt å bli godvenner med. På dager du ikke har handler og hvor lommeboken er slanten, er dette din beste venn. Løk og egg har du, forhåpentligvis også litt ost.

C-momentet er å posjere egg, men når du har sett denne videoen vet du hvordan det gjøres.

 

Torsdag: Når Moder Jord får bestemme

Dette er tiden hvor rotfruktene får mye oppmerksomhet. Og i denne kjappe middagsretten skjæres selleriroten til fyrstikkstore biter og vendes inn i en god remulade. Legg det på tallerken sammen med skiver av røkt laks - så har du laget middag.

 

Fredag: Snarvisitt til Thailand

Du bestemmer selv hvor sterk denne suppa skal smake. Det er mengden chili som avgjør. Har du i frøene blir dette enda sterkere.

Jeg liker at det er et lite sting, men ikke at chilien overdøver de fine tonene fra lime, limeblader, sitrongress og kokosmelk. Smak deg fram!

 

Lørdag: Jakten på god ost ender her

Jeg ser for meg at du jakter på en skikkelig god ost på lørdag formiddag. De fra Valdres begynner virkelig å få det til! I oppskriften er det den franske Comté - perfekt til denne paien, men litt vrien å få tak i (og dessuten er ikke alle du får tak i like gode heller.)

Så, lager du deigen, forsteker den, har i fyllet og serverer denne en gang på ettermiddagen. Kanskje bør du ha litt mer mat i back-up til kvelden. Litt skinke, litt brød, noen pølser, crudité...

Søndag: Lammestek med silkemykt tilbehør

Vi runder av uka med len skikkelig, klassisk lammestek. Og den serveres med sellerirotmos.

Bruker du steketermometer, så husk at temperaturen stiger flere grader etter at du tar den ut av ovnen (jo høyere temperatur på ovnen, desto mer stiger den).

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning