Trenger 240 minutter, men er SÅ verdt det!

Her er maten som passer for deg. Akkurat nå.

ANDECONFIT: Det blir best om man tørrsalter andelårene først.
OPPSKRIFT PÅ OSTESOUFLE: Slik lager du ostesoufle - denne oppskriften gjør det enkelt.
TILBEHØRET SOM PASSER TIL ALT: Denne oppskriften er på tilbehøret som passer til alt.
Publisert Sist oppdatert

Hell opp et glass hvitvin, hakk et par sjalottløk, knus et hvitløkfedd på denne måten og helgen er i gang.

Du har allerede begynt å lage blåskjell. De pene skallene er første rett i kveld.

Opp i kjelen med løken og stek den på svak varme i smør. Ha i noen estragonkvister og spander en god splash med hvitvin. Og litt fløte.

Etter noen minutter med koking er basen klar. Det du skal gjøre nå før servering er å ha i blåskjellene, sette på lokket og la det dampe noen minutter.

Hovedretten

Andelårene er allerede i ovnen. De er dekket av andefett og blir mørere og mørere etterhvert som tiden går.

Dette er de andelårene som lå i salt i kjøleskapet hele natten. Nå er det forvandlet til et nydelig kjøtt som alle gleder seg til å sette tennene i, kanskje sammen med en av disse vinene.

Til andelårene kommer det en nydelig potetrett med soppsmaker og tilbehøret som «passer til alt» - altså grønne bønner med tomater, sjalottløk og persille.

Dessert

Helt til slutt kommer den ostesouffléen som gjorde at London-restauranten til brødrene Roux tok av.

Den er faktisk ikke så vrien å lage, særlig ikke etter at du har tatt en titt på denne videoen her: