Havresmoothie

Slik lager du havresmoothie

Dette er smart mat, ute på tur eller som en rask frokost.

HAVRESMOOTHIE: Lett å lage og lett å drikke
HAVRESMOOTHIE: Lett å lage og lett å drikke Foto: FOTO: Øivind Lie
Sist oppdatert

Dette er kald havresuppe med frukt, også kalt havresmoothie. Et enkelt og velsmakende lite måltid som enten duger som en rask frokost eller et lite måltid når du er på tur. Akkurat som minicalzonene og energibaren vi har skrevet om tidligere.

Kok grøten

Start med å koke grøten. Bruk så lite av vannet som mulig og kok i noen minutter til grynene er møre.

Mos frukten

Ta frem blenderen eller stavmikseren og kjør frukt, bær og og vann til en glatt masse. Tilsett grøten. Spe med vann og kjør et par minutter til smoothien får en luftig og passe konsistens.

Smak til med litt kanel og honning. Har du vært gjerrig på vannet når du kokte grøten blir blandingen ganske kald, men kan settes til kjøling om du ønsker.

Variasjoner

Du kan spe med yoghurt og melk, det virker kanskje naturlig siden dette er en smoothie. Personlig synes jeg dette blir friskere med vann, men det er altså en smakssak.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (20.000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Enkel og fantastisk sjokolade

Oppskrift på tropisk smoothie

Se hvordan grønnsakene skal skjæres opp

Denne saken ble første gang publisert 01/04 2012, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også