Oppskrift på gryteretter

De åtte gryterettene alle elsker

På tide å innføre allmenn gryterett.

INDISK: Varmende indisk kylling.
INDISK: Varmende indisk kylling. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Alle burde ha rett til en gryte. Ja, vi burde sågar innføre en allmenn gryterett, på lik linje med stemmerett.

Med retter følger også plikter. Og her dreier det seg først og fremst om å dele.

For, når du har laget en diger gryte, så handler det om å øse rundhåndet av din velduftende kreasjon.

 

Nedenfor finner du  åtte gryteretter å velge mellom. Jeg skal gi deg et argument for hver av dem.

 

Gryterett 1: Lammegryte

Ingenting er som saftig lammekjøtt og i denne gryta er det flust av det!

 

Gryterett 2: Kylling i øl

Å koke en kylling i øl er en åpenbaring for de fleste. Prøv det du også!

 

Gryterett 3: Finnbiff

Det er grunn til at finnbiff er så populært som det er. De særegne smakene i reinsdyret er det ikke mange i verden forunt å smake på.

 

Gryterett 4: Indisk gryte med kylling

De varme krydderduftene fra den indiske gryteretten er nok til å hensette deg til varmere strøk. Bak noen nanbrød i tillegg så vet jeg at du er enig med meg.

 

Gryterett 5: Chili con carne

Denne fyrrige meksikaneren er det umulig å ikke elske. Bare gjenkall minnet om kjølig rømme, sprø tortillachips og krydret chili con carne...

(Kjenner du hvordan det frister? Det gjør jeg òg).

 

Gryterett 6: Viltgryte

Lag denne viltgryta og bli imponert over hvor godt det er med chevre og geitost. Du skal til og med få se videoen her...

 

Gryterett 7: Coq au vin

Å koke en kylling med bacon og vin må bare bli bra. Ja, den hemmeligheten kunne ikke franskmennene holde på.

 

Gryterett  8: Cassoulet

Det er en viss sjanse for at du ikke har laget det før. Vel, da har du jaggu noe å glede deg til...

Denne saken ble første gang publisert 21/02 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også