Middagsforslaget
Fylt svinekam med sopp
Danskene har skjønt det! Dette må vi også lære, bedre svinestek finnes ikke. Klassisk fyll er epler og svisker. Her er en annen variant, fylt med sopp og med grønnsakkompott som et pikant tilbehør.
Fylt svinekam med sopp
Ca. 2 kg svinekam med ben, uten svor.
2 ts salt
½ ts pepper
Fyll:
1 stk. løk
1 boks hermetisk sjampinjong i skiver
2 ss frisk basilikum , hakket
1 bunt bladpersille , hakket
Grønnsakkompott:
4 stk. vårløk
250 g sopp
½ boks hermetisk ananas i biter, liten boks
1 ss margarin
5 dl kjøttkraft
1 ½ ss maizenna , utrørt i litt vann
2 ss frisk basilikum
1 ts salt
½ ts pepper
1. Ben ut kammen. Bena hogges opp, brunes og kokes kraft på. Fukt skaftet på en tresleiv og stikk et hull gjennom hele fileten.
2. Grovhakk løk, sopp, basilikum og persille. Fyll fileten ved hjelp av skaftet på en sleiv. Krydre fileten med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer og legg fileten i langpanne. Stekes ved 125°C til steketermometeret viser ca. 72°C (omtrent 2 timer). Skjær kjøttet i litt tykke skiver og legg det på en seng av grønnsakkompott.
3. Skjær opp vårløk , sopp og ananas i biter. Smelt margarin i en kjele, tilsett soppen og la den frese i noen minutter. Tilsett vårløk, ananas, basilikum og kraft/sjy, kok opp og la det småkoke ca. 5 min. Jevn sausen med maizenna utrørt i litt kaldt vann. Sausen skal være ganske tykk. Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokte poteter
Denne saken ble første gang publisert 31/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.