Fisk i folie

Fisk i folie på grillen

Fisk i folie er kanskje den enkleste måten å grille fisk på.

FISK I FOLIE: Det er veldig enkelt å bake fisk i folie på grillen.
FISK I FOLIE: Det er veldig enkelt å bake fisk i folie på grillen. Foto: Getty Images
Publisert Oppdatert

De fleste griller kjøtt, men det er få som velger å grille fisk. Kanskje er du redd for ikke å få det til? At fisken skal svi seg fast i grillen, og så går den i stykker når du skal flytte på den?

Slapp av! Det finnes løsninger på disse problemene, og kanskje det enkleste av alt, er å bake fisk i folie på grillen.

Fisk i folie

Foliebaking er verdens enkleste ting. Du starter med aluminiumsfolie, som du bretter dobbelt, slik at du er sikker på at det ikke går hull på den.

Sørg for at du har et stykke som er såpass stort at du har plass til både fisk og grønnsaker oppå. Husk at du også skal kunne brette den sammen på toppen.

Ha så på en liten klunk olje eller en klatt smør, pluss en skvett tørr hvitvin eller en skvis sitron, så legger du på snittede grønnsaker. Bruk gjerne samme type grønnsaker du ville brukt i en fiskesuppe: løk, hvitløk, purre, gulrot, sellerirot og fennikel.

Legg så på et stykke fiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk, breiflabb, steinbit eller kveite. Ha gjerne litt smør eller olje på toppen også, salt og pepper, pluss litt urter; både dill og gressløk er godt.

Så pakke du sammen foliepakken og legger den på grillen og legger ned lokket. Da vil det ta 10-15 minutter før det hele er ferdig, litt avhengig av størrelsen og tykkelsen på fiskestykket, og hvor fint du har snittet grønnsakene.

Les også: Grillet asparges er nydelig som tilbehør til grillretter av fisk og kjøtt

Grillet laks og annen fisk

Du kan lage foliepakkene i porsjonsstørrelser, eller bake større fileter til flere personer.

Du kan også bake hel, rund fisk, f.eks. laks. Da følger du samme fremgangsmåte, men du kan legge sitronsskiver og urter i buken på fisken, så får du enda mer smak. Her trenger du også noe mer steketid, 20-25 minutter skulle holde.

Du kan også variere grønnsakene utover de vi har foreslått ovenfor, med paprika, squash og brokkoli.

Du kan også gjøre en asiatisk vri på det hele, med vårløk, chili, revet ingefær og en skvett soyasaus, og erstatt gjerne hvitvin/sitron med lime.

I og med at du allerede har grønnsaker i pakken, trenger du ikke så mye tilbehør. Godt brød er det aller enkleste, men du kan også bake hele småpoteter med skall vendt i olje, salt og pepper i en bakke på grillen. Kokt ris passer også godt.

Les også: Tilbehøret som passer perfekt til grillmat

Nedenfor finner du tre oppskrifter på fisk bakt i folie på grillen. Bruk dem som de er, eller bruk dem som utgangspunkt til å improvisere.

Grillet laks i folie

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

350 g Laks

2 dl Stangselleri

0.5 stk Purre

2 skiver Paprika, rød

2 ss Dill, frisk

2 skiver Sitron

2 ss Rømme

Salt og pepper

Panopticon

Foliebakt ørret på grillen

Ørret som pakkes inn i folie og legges på grillen? Her er oppskriften du trenger.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

Ørret

Smør

Gulrot

Purre

Selleri

Dill

Salt

Pepper

Øystein Westlie

Fiskepose til grillen

Å legge grønnsaker og fisk sammen på grillen er en genial måte å lage supersunn og enkel middag på!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 ss Olivenolje

2 stk Gulrøtter

250 g Laksefilet

250 g Torskefilet

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

0.5 stk Squash

4 stk Soltørkede tomater i olje

0.25 stk Purreløk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen