Eggerøre

Det er slik eggerøra blir silkemyk

Det hvite trikset de færreste har hørt om

Publisert Oppdatert

Det blir ikke helg uten eggerøre.

Jeg synes Andreas Viestad sa det fint i gamle dager (minst fem år siden): - Jeg vil at den skal være så myk som dyna mi, (fritt etter hukommelsen).

Jeg har spist mye eggerøre som ikke oppfyller dét kravet. Når spiste du egentlig god eggerøre på et hotell, for eksempel?

Mesteparten av eggerøren du får her er laget i vannbad i ovnen. Og den minner mer om gul gummi enn om mat. Ett hjertesukk til alle verdens hotellkokker: Kan dere skjerpe dere?

Nå må jeg skynde meg å si at de har min fulle forståelse. Om en eggerøre skal bli perfekt krever den din fulle oppmerksomhet. Noen sekunder for lenge - og løpet er kjørt.

En gummiaktig og trist variant er ikke verdt å spise for meg. Avstanden på mislykket eggerøre og vellykket kan sammenlignes med Sahara og Costa del Sol: Det er ikke lange biten, men det er liten tvil om hvor du får kjøpt øl.

- Bruker du så mye smør i eggerøra, spør de meg fortvilet.

Ja.

Så nå lager jeg eggerøre når de andre ikke ser på. Det er løsningen.

Hva synes du? Er en spiseskje smør per egg mye? Jeg liker det sånn. Elsker det, faktisk. Og hadde det ikke vært for at jeg har oppdaget Ricottaens trylleformular ville jeg fortsatt med smøret til evig tid. (Hva ricotta er? Sjekk her).

Men, nå vet jeg hva ricottaen kan tilføre en vanlig eggerøre. Og det er litt som når du har oppdaget surøl - det blir det kjedelig med pils (men, du sier ikke nei takk).

Ricotta gjør eggerøren din like myk og deilig som en seng med dyner trukket i egyptisk bomull. Jeg lover.

I videoen ser du hvor enkelt det gjøres. Ha smør i panna, nok til at ikke egget fester seg i stekepanna. Ha i eggene mens du rører litt rundt. Pass på å røre inn ricottaen underveis slik at den ikke klumper seg for mye på ett sted.

Når er eggerøra ferdig? Det ser du selv. Så lenge man kikker nøye i panna og er bevisst sine egne erfaringer kommer teknikken av seg selv.

Folk har ulik oppfatning av hvordan eggerøre skal være, men jeg aldri følt meg tiltrukket av folk med gummipreferanser. Men, du bestemmer.

Erik Hannemann

Eggerøre med ricotta

Dette er trikset som gjør eggerøre supert.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 stk Egg

1 ss Smør

3 stk Ricotta

Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning