FOCACCIA, GRISSINI OG BAGELS:

Bakverk som går unna

Italiensk focaccia og annen småbakst er deilig variasjon til det daglige brød.

FOCACCIA: Med tomater, rosmarin og et dryss flaksalt.
FOCACCIA: Med tomater, rosmarin og et dryss flaksalt. Foto: Foto: Linnea Press
Sist oppdatert
FOCACCIA: Med chorizo og fetaost.
FOCACCIA: Med chorizo og fetaost. Foto: Foto: Mari Svenningsen/matprat.no
HORN: Grove eller fine, du bestemmer. Oppskriften vi presenterer legger opp til å kunne velge.
HORN: Grove eller fine, du bestemmer. Oppskriften vi presenterer legger opp til å kunne velge. Foto: Foto: Studio Dreyer-Hensley/brodogkorn.no
ROSMARINBRØD: Godt til vinterens gryter og supper.
ROSMARINBRØD: Godt til vinterens gryter og supper. Foto: Foto: Linnea Press

Focaccia er et italiensk langpannebrød (som du slipper å kna!) som sees stadig oftere til salgs hos norske bakere. Det bakes med olivenolje og er lett og luftig. Brødet kan gjerne smakssettes med bl.a. tomater, oliven og urter. Av urter må rosmarin nevnes som spesielt vellykket. Det strør du på toppen mot slutten av steketiden. Dryss av flaksalt smaker også nydelig. Focaccia skjærer du i ruter, fyller med pålegg eller spiser det som det er som tilbehør til det du måtte ønske.

Grissini er knaskestenger, også av italiensk opphav. De kan brukes til å dippe med eller som et litt annerledes brød til supper og, varmretter og til tapas. Du kan f.eks. rulle god spekeskinke rundt dem.

Bagel, som ser ut som smultringer i formen, er også et populært bakverk. Bagels blir kokt i vann før steking slik som vannkringler.

Men det stopper ikke der, som du ser får du her litt av hvert av oppskrifter til å få kribbel i bakefingrene og vann i munnen av.

Focaccia

Focaccia med chorizo og feta

Focaccia med chili

Grissini

Bagels

Fine og grove horn

Brytebrød med havregryn

Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner

Mysliboller med kesam

Rosmarinbrød

LES OGSÅ:

Kringlen - et bakverk fra farne tider

Saftig grovbrød

Denne saken ble første gang publisert 17/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også