Bacon - den gode oppskriften

Egg og bacon på splitter ny måte

Dette er den gode baconkurven.

Publisert Oppdatert

Det er en slags alt-i-ett-pakke. Ta en titt på videoen ovenfor. Følger du det tipset får du deg en god, helstøpt frokost.

Det handler altså om bacon som stekes i muffinsformer i ovnen. Formene fylles med pisket egg og ost - og så lar du ovnen gjøre resten av jobben.

Egg og bacon

Det er merkelig hvordan det ble sånn. Men, egg og bacon hører så naturlig sammen. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg trodd de var skapt for hverandre.

Se for deg en frokost hvor eggerøra er like myk som dyna di og bacon som er like sprø som... Vel, så sprøtt som du får bacon når du lager det på denne måten. Det som kan være utfordrende (for noen) er at man må gjøre alt dette i morgentåken på kjøkkenet.

Jeg har et forslag: Lag disse baconkurvene ferdig dagen i forveien (dekk med folie eller plast) og sett dem i ovnen mens du dusjer.

Ja, for dette er jo et helt fenomenalt frokostbaconkonsept: Med metoden du ser i videoen (oppskrift nedenfor) får du egg og bacon i ett.

Slik gjør du det

Del en baconskive i to på tvers. Legg baconbitene i kryss over en muffinsform. Dytt ned i midten og brett inn baconet som henger over kanten.

Så pisker du sammen egg og ost som du fyller opp i bacon-muffinsformene.

Sett dem inn i ovnen på 180 grader - og gled deg til frokost! Den er klar om ca 10 minutter.

Jeg liker å servere det med brød og smør, jeg da. Men, du gjør som du vil. Oppskriften på verdens beste finner du under her. Ha god frokost!

PS! Dersom du skal steke det i stekepanna (det finnes gode grunner for det) gjør du det slik. Noen liker nemlig å steke for eksempel tomater i det fettet som blir igjen i stekepanna.

Og du? Hørte jeg noen si lavkarbo...?

Foto: Erik Hannemann

Egg og bacon

Baconkurver med eggefyll er den nye frokostfavoritten.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 skiver Bacon

1 stk Egg

2 ss Ost, revet

Christopher Sjuve

Det beste brødet du kan bake

Dette brødet er garantert det beste du har bakt. Og du slipper å kna!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Hvetemel

125 g Speltmel

3.5 dl Vann

2 ts Salt

0.5 ts Gjær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning