Ostekake i glass:  Sprøtt, søtt og friskt

Bedre blir det ikke. Sjekk oppskrift på ostekake i glass som lett kan gjøres glutenfri.

OPPSKRIFT: Ostekake i glass med pasjonsfrukt og granola.
Publisert Sist oppdatert

Du trenger (4 porsjoner):

Ostekrem:

  • 100 g kokosmelk
  • 200 g kremost
  • 50 g melis
  • 2 lime, finrevet skall
  • 1 ss limesaft
  • 1 dl kremfløte

Bunn:

  • 50 g meierismør
  • 70 g granola, gjerne glutenfri
  • Topping:
  • 6–8 pasjonsfrukt

Dette gjør du:

Legg kokosmelken i fryseren i ca. 20 minutter. Smelt smør på middels varme, til det skummer skikkelig, blir nøttebrunt og lukter deilig. 

Ta raskt av platen før det brenner seg.

Bland inn i granolaen.

Ta ut kokosmelk og bruk 100 g av kremen. 

Bland i kjøkkenmaskin med kremost, melis, finrevet skall og saft, til en jevn krem. Pisk fløte til myke topper og vend inn i ostekremen. 

Del og skrap ut innholdet i pasjonsfrukten. 

Fordel granola i bunnen av glassene, krem og pasjonsfrukt over der.

 Glutenfri dessert? Velg glutenfri granola for å gjøre desserten spiselig også for glutenallergikere.