Lasagne med torsk
Lasagne kan man lage på både kjøtt og fisk. Vi falt for denne med torsk. Prøv den du også!

Torskelasagne
(4 porsjoner)
Ingredienser:
12 stk lasagneplater
500 g torskefilet
200 g revet ost
Tomatsaus:
3 stk finhakket sjalottløk
2 ss olivenolje
1 bk hakkede hermetiske tomater
2 ts tomatpuré
0,50 dl fiskekraft
Salt
Pepper
0,50 ts sukker
3 ss frisk basilikum, el. samme antall ts tørket
2 ss frisk gressløk, el. samme antall ts tørket
Hvit saus:
3 ss margarin
4 ss hvetemel
6 dl lettmelk
Salt
Pepper
Fremgangsmåte:
Lag hvit saus:
1. Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft.
2. Smak til med salt og pepper. Bland inn mesteparten av den revne osten.
Lag tomatsaus:
1. Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett krydder, fiskekraft og tomater.
2. Kok ca 3 minutter, smak til med salt, pepper og sukker.
1. Smør en ildfast form.
2. Legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, så lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet.
3. Gjenta ingrediensene i samme rekkefølge.
4. Avslutt med lasagneplater og ostesaus.
5. Strø revet ost på toppen.
Stekes i stekeovn på 200 grader i 30-40 minutter.
Servér med en frisk salat.
Velbekomme!