Velkomstdrink med prosecco

Velkomstdrinken du vil elske

- Du blander prosecco og hva...?!

OPPSKRIFT PÅ VELKOMSTDRINK: Velkomstdrink kan være kjedelige. Eller de kan være morsomme. Her har du en kul velkomstdrink.
OPPSKRIFT PÅ VELKOMSTDRINK: Velkomstdrink kan være kjedelige. Eller de kan være morsomme. Her har du en kul velkomstdrink. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

- Benvenute, sier kelneren og gliser fra øret til øret.

Han leder oss mot bordet vårt. Før vi har rukket å bestille noe som helst, kommer det to lekre, duggfriske glass på bordet.

De er blekt gule, svakt sprudlende og på toppen flyter noen røde bær.

Helt syd i Italia, langs den smellvakre Amalfikysten, finner du sitroner overalt. I Positano går du ikke en meter uten å se den gule sitrusfrukten, enten de henger fra trærne eller er avbildet på fliser, forklær, boller, fat, vaser, t-skjorter og alt annet de forsøker å selge til turistene. (Ta en tur i gatene med googlemaps, så skjønner du hva jeg mener).

Begeistringen for sitroner virker grenseløs. Det grilles ikke et stykke fisk uten at det drypper av frisk, nypresset sitronsaft. Ingen ville en gang tenke på at sjøkrepsen kan serveres uten sitron.

Velkomstdrink med sitron

At vi skulle få en velkomstdrink med sitron var derfor ingen overraskelse. I dette sitronelskende området lages det også limoncello, likør av sitroner. Fremgangsmåten er temmelig grei: Man legger sitronskall på sprit og blander ut med sukkerlake. Du kan kjøpe den på polet, men det fint an å lage den selv.

Resultatet er sitronsmak uten syre. Det appellerer til mange.

Limoncello er relativt sterk. På Polet får du dem fra 27-32 prosent.

Limoncello har i all hovedsak to bruksområder. Enten brukes den i drinker eller så kommer den i et lite glass sammen med regningen - som en måte å sukre pillen.

Prosecco som velkomstdrink

I denne drinken var det også prosecco. Prosecco blir laget av druen ved samme navn. Det er bare at druen har fått et nytt navn, Glera. (Det hadde jo vært så enkelt om de bare kunne holde seg til det gamle!).

Prosecco er altså en sprudlende vin som lages lenger nord i Italia. De er ganske rimelige. De billigste koster under hundrelappen. Den aller dyreste koster fortsatt mindre enn de billigste champagnene (omtrent 240 kroner.)

Den overlegent mest kjente drinken med prosecco er Bellini - som lages med fersken. Det er også verdt å prøve den, men for at det skal bli skikkelig digg, må du gjøre det umulige: Skaffe ferske, modne fersken. Se, de heter ikke fersken for ingenting. De er nemlig ingenting før de er, nettopp, fersken.

Nedenfor finner du begge oppskriftene. Både du og dem du ønsker velkommen vil like det.

Erik Hannemann

Velkomstdrink av prosecco

Se hele oppskriften

Til 5 porsjoner

Bringebær

7.5 dl Prosecco

2 dl Limoncello

Gjertrud Hustad

Bellini

Drinken bellini er laget av musserende vin og hvite ferskener. Den er vanlig å drikke ved festlige anledninger i Italia.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Fersken

1 stk Sitron

Sukker

Bringebær

Hvitvin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning