UKENS BESTE VINKJØP:

Knallgod rødvin

Denne kraftige rødvinen byr på veldig god kvalitet i forhold til prisen, og du kan drikke den til både okse, lam og vilt.

FRA CORBIÈRE: Domaine Sainte Croix le Fournas kommer fra Corbière i Languedoc-Roussillon.
FRA CORBIÈRE: Domaine Sainte Croix le Fournas kommer fra Corbière i Languedoc-Roussillon. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Denne gangen tar vi turen til Corbière i det sørlige Frankrike. Corbière ligger midtveis mellom byene Montpellier og Perpignan, og inngår i det store vindistriktet kalt Languedoc-Roussillon. Vår vin er laget på en druemiks av 37 % syrah, 35 % carignan, 24 % grenache og 4 % mourvèdre. Vinen er litt tøff og rustikk i stilen, men det er en glimrende matvin.

Domaine Sainte Croix le Fournas 2006, vnr 51295, kr 124, 87 poeng.

Dyp rubinrød farve, som såvidt brekker mot fiolett. Flott duft av kirsebær og mørke skogsbær med et lett og fint krydderpreg. God fylde med flott frukt, frisk syre og en lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler fint fem år i kjelleren. Den er faktisk litt ung og knytt, så den har godt av å lufte seg litt i en karaffel først så den får åpnet seg. Flasken som ble smakt til denne anmeldelsen var faktisk mye bedre etter å ha blitt korket igjen og satt i kjelleren over natten. Glimrende til en kraftig lunch neste dag!

Dette er en skikkelig kjøttvin, og du kan drikke den til både okse, lam og vilt, gjerne i form av gryteretter, men også fra grillen.

Her er noen oppskrifter på retter som passer til vinen:

Cassoulet

Klassisk lammelår

Biff med hjemmelaget pommes frites og bearnaisesaus

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Frisk og deilig hvitvin

Grillvin med trøkk i

Kraftig og god kjøttvin

Til spicy sjømat

En bryter av en grillvin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning