Vi er fremdeles ikke ferdige med å anbefale viner fra polets slipp av nye viner i juli. Noen har spurt seg hvorfor polet fokuserer på rødviner fra det sørfranske distriktet Languedoc-Roussillon midt i sommervarmen. Disse vinene passer da vitterlig bedre til høstens lam og vilt? Men det har nå seg en gang slik at mange viner har flere anvendelsesområder, og de kraftige rødvinene det her er snakk om, er også veldig gode til grilling.

Ukens vinanbefaling har en typisk sørfransk druemiks med 60 % grenache, 30 % syrah og det resterende carignan og cinsault. Årgangen er 2007, en meget god årgang i de sørlige delene av Frankrike.

La Sauvageonne les Ruffes 2007, vnr 80258, kr 128, 86 poeng.

Rødfiolett på farve. Fin duft av mørke skogsbær med innslag av kamfer, lakris og lyng. God fylde med rik, moden og sødmefull frukt. Ganske bra syre og lang ettersmak med tydelige tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også en fire til fem år i kjelleren. Den gode fylden og fruktsødmen gjør at vinen passer godt til de sterke smakene man finner i grillet kjøtt med dertil hørende marinader og sauser. De tydelige tanninene nærmest roper på et kjøttstykke med endel isprengt fett, som f.eks. entrecôte, svinenakke eller lammelår.

Her er noen oppskrifter på retter som passer til vinen:

Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Honningmarinert svinenakke

Helstekt hvitløksspekket lammelår

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Kraftig og god kjøttvin

Til spicy sjømat

En bryter av en grillvin

Super til pizza og pasta

"Norsk" rødvin

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!