Test av saft

Den beste saften

Vi har testet 11 typer husholdningssaft.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Produktene er gitt poeng på en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med  vurderingen. Alle safttypene ble blandet etter anvisningen på flasken. Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark.

Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Husholdningssaft kan selvsagt drikkes som den er, men den gjør seg også godt i maten. Saftsuppe for eksempel, en enkel og god dessert. Har du tilgang til egne råvarer anbefaler vi at du prøver deg på en hjemmelaget saft når det er sesong for det.

Utvalg

Vi har testet elleve produkter i kategorien rød husholdningssaft. Vi har ikke stilt spesielle krav til hvilke råvarer som er brukt, og du finner dem alle produktene i vanlige dagligvarebutikker.

Kriterier

Testerne våre har både luktet og smakt på safttypene. Dette må først og fremst dufte og smake friskt. Saften må også ha god balanse mellom sødme og syre, og selvsagt må det smake som det skal.

Det betyr først og fremst smak av riktig råvare. I disse saftene er det gjerne frukt, druer og ulike typer bær. Er det andre smaker som ikke skal være der, trekker det ned.

Hva er husholdningssaft?

Det stilles ingen spesifikke krav til husholdningssaft, men det er gjerne en rød saft som inneholder ulike typer frukt og bær. Gjerne eple, pære, drue eller kirsebær. Den kan være tilsatt sukker eller søtstoff, men ikke vann.

Vinneren

Det var ingen av de røde saftene som utmerket seg helt i toppen og det var flere som havnet på terningkast fire.

Hvis vi likevel skal trekke frem en saft som gjorde det ørlite bedre enn de andre er dette Nora Husholdningssaft uten tilsatt sukker.

Testpanelet mener denne er passe bitter, balansert og god på smak med preg av konsentrert frukt. Den mangler litt friskhet, noe som gjør at den ikke oppnår mer enn fire poeng.

Sjekk prisen

Selv om prisen på en flaske saft varierer mye, er det pris per liter man bør regne ut dersom man er opptatt av å spare penger. Blandingsforholdene og innhold på produktene varierer. Vi gir deg oversikt over pris og blandingsforhold under hvert produkt.

Les også:

Slik kommer du til å dele tomatene fra nå av

Her er den smarte baconstekemetoden

Stor test av grovbrød

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning