Test av kaffe

Vi har testet filterkaffe

Vi har testet 14 typer filterkaffe

Test: Vi har testet filterkaffe
Test: Vi har testet filterkaffe Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Om testen:

Kaffen luktes og smakes i tre runder. Først i koppen, tørt. Deretter tilsetter vi varmt vann og lukter en ny runde. Til slutt smakes den.

 I panelet satt Alexander Aker, Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik. Alexander er kaffebrenner hos Black Cat Kaffe & Tehus. Tøri er tidligere kaffebrenner og Jørgen er kaffebrenner og daglig leder. Begge hos Den Gyldne Bønne Kaffebrenneri.

Les også:

Perfekt kaffe på presskannen

Slik blir kaffen fortest kald

Dette er den hotteste kaffetrenden

Vi har testet filterkaffe av den sorten du finner i vanlige dagligvarebutikker. Lurer du på hvordan du lager den perfekte filterkaffen kan du sjekke det ut her. Det finnes svært mange kaffetyper, og vi har vært nødt til å gjøre et utvalg. 

Streken ble satt ved de kaffetypene som er blandet av ulike kaffesorter. Her finner du de typisk de kaffemerkene det selges mest av. Da endte vi opp med 14 kaffemerker.

Sjekk også testen vår av mørkbrent kaffe og annen spesialkaffe. 

 Nordmenn er bortskjemte

Vi er vant til å drikke kaffe som er basert på gode råvarer og har ikke tradisjon for å brenne kaffen så veldig mørk. Lys kaffe stiller store krav til kvaliteten og til blandingen. På en måte kan vi si at hard eller mørk brenning kan kamuflere en dårlig kvalitet på bønnene. Det meste av den kaffen vi drikker i Norge, og som er i dagligvarehandelen, er lyse typer og av god kvalitet.

 Kriterier

Norsk filterkaffe skal bedømmes som lys kaffe med lys brenning. Det bevarer mye syrlighet og karakter.

En god kaffe har først og fremst ha god balanse mellom sødme, syrlighet og bitterhet. Likeledes heier vi på kompleksitet i smaken, så lenge den er balansert. Når vi snakker om munnfølelse er det den fyldige vi er ute etter, heller enn den tynne.

Vi fant ganske stor variasjon i malingsgraden, fra finmalt til kokemalt. Her har vi sjekket at kaffen er så lik standarden for filterkaffe som mulig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning