Handpresso
Dette ser ut som et stykke dyrt tilbehør til en dyr sykkel, og det overrasker oss ikke hvis denne er konstruert av en sykkelentusiast.

Trykket til bryggingen må du sørge for selv, ved å pumpe. Du legger i en ferdig kaffepod, heller i varmt vann og pumper for harde livet. Enkelt, men ikke like enkelt som verdens enkleste kaffe .
Ganske håndterlig
At du må bruke ferdige pods gjør bryggingen enklere, men er også den største svakheten i forhold til smak.
Du begrenser utvalget av kaffesorter og kaffen er et godt stykke fra nykvernet - noe som er en forutsetning hvis du skal ha espresso i toppklasse.
Maskinen må forvarmes, og selv om du pumper for harde livet får du ikke høyt nok trykk til å lage god espresso. Vi slet også med at det lakk vann under pumpingen, pluss at du klemmer hånden når du pumper som ivrigst.
Til tross for dette kan vi si at den er akkurat så håndterlig at du kan putte den i sekken.
Se her hvordan den virker:

Smaker asfalt
Dette neppe kan kalles espresso. Ifølge Tim Wendelboe var dette som å slikke asfalt.
Det lukter brent popcorn, smaker urent og muggent av kaffen, noe som kommer av defekte kaffebønner i billige pods.
Kaffe i pods holder seg dårlig og det er bare et fåtall som er akseptable på smak. Like greit å lære seg de 7 trinnene som gir perfekt traktekaffe , kanskje?
Handpresso kan du handle her .
Les også: