Test av appelsinjuice

Toppkarakter til fire appelsinjuicer

Vi har testet ekte appelsinjuice. Styr unna den dårligste

Publisert Oppdatert

Om testen:

Produktene er gitt poeng på en skala fra en til seks, der seks er best. Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Appelsinjuice er selvsagt på et skikkelig frokostbord, sammen med perfekt stekt bacon og speilegg. Med det samme vi er i gang med frokosten, må du prøve denne supre eggestekemetoden.

Vi har testet det vi kan kalle ekte juice, eller kvalitetsjuice. Ikke fra konsentrat og gjerne med fruktkjøtt. Alle juicene kan du kjøpe hos de store dagligvarekjedene, og vi har endt opp med 16 stykker.

Kriterier

Dette skal smake så tett som mulig opp mot ekte vare: En saftig, god og solmoden appelsin presset rett i glasset. Det betyr best mulige råvarer og minst mulig bearbeiding. Juicen skal smake mye og den skal være søt og god. Samtidig som den er frisk.

Vinneren

Her er det stort spenn i karakterene: fra en til seks, og det var flere juicer med toppkarakter, men vi endte med Tropicana Pure Premium Original med fruktkjøtt på topp. Til tross for noe noe anonym duft, er den veldig god på smak.

Fyldig, samtidig kledelig bitter på smak med mye fruktkjøtt. Den har preg av søtlig frukt, samtidig som den er frisk og god.

Hva er juice?

Juice er en beskyttet varebetegnelse i Norge, og merkeforskriftene krever at næringsinnholdet i produkter som betegnes juice er det samme som i den naturlige fruktsaften.

I konsentrater kan produsentene tilsette samme vannmengde som det som er fjernet. Ut over dette kan det ikke tilsettes noe. Ikke en gang sukker.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Lag en skikkelig god smoothie

Campari med juice

Mojito med appelsin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning