strawberry daiquiri

Den beste jordbærdrinken

Nå som jordbærene er på sitt beste, er strawberry daiquiri drinken du må lage.

SOMMERLIG: Bygg ut en vanlig daiquiri med jordbær og knust is, og du har en perfekt sommerdrink. Foto: Colourbox.
SOMMERLIG: Bygg ut en vanlig daiquiri med jordbær og knust is, og du har en perfekt sommerdrink. Foto: Colourbox.
Publisert Oppdatert

En daiquiri (uttales DÆKKeri) er en av de virkelig klassiske cocktailene. Det er en ganske enkel sak basert på blank rom, sitrusjuice (som oftest limejuice) og søtningsmiddel i form av sukker eller sukkersirup. Oppskrift finner du her.

Drinken har, ikke uventet siden den er basert på rom, sitt opphav i Karibia, men entret ikke scenen i USA før på begynnelsen av 1900-tallet, og begynte virkelig å ta av på 1940-tallet.

Strawberry frozen daiquiri

I en strawberry daiquiri bygger du ut en klassisk daiquiri med jordbær og som oftest også knust is. Det hele kjøres i en blender til drinken har fått en slush-aktig konsistens. Drinken kalles derfor ofte strawberry frozen daiquiri.

Pass på at du ikke kjører blenderen for lenge; da blir isen til vann. Det beste er å kjøre blenderen støtvis til du ser at du har fått riktig konsistens. Server drinken i cocktail-glass, eller hvis du vil være litt raus; i store rødvinsglass av typen "ballong". Pynt gjerne drinken med et jordbær eller en skive med lime. Bruk gjerne sugerør i drinken, om du vil.

Dette med jordbær og is er noe du også kan tilføre andre klassiske drinker. Strawberry frozen margarita er kanskje den mest kjente.

Nedenfor finner du oppskrift på en frisk, fruktig og deilig strawberry daiquiri:

Strawberry Daiquiri

Ingredienser (1 porsjon):

5 cl rom, hvit
4 stk jordbær
1,5 cl limejuice
1 ts sukker
1 dæsj jordbærsirup

Slik gjør du det:

Hell alt i en blender med en neve knust is, eventuelt etterfyll med knust is til du får en passe konsistens. Hell alt i et stort cocktailglass eller en "cognackuppel".

Colourbox

Strawberry Daiquiri

Frisk og fruktig sommerdrink!

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

5 cl Rom

4 stk Jordbær

1.5 cl Limejuice

1 ts Sukker

1 dæsj Jordbærsirup

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning