Røde grillviner

Grillviner til sankthans

Om du parkerer pappvinen og har lyst på en skikkelig god vin til grillmaten, kommer vi til unnsetning med knallgode rødviner i forskjellige prisklasser.

KRAFTIGE: For å takle de sterke grillsmakene, må rødvinene være kraftige og sødmefulle.

KRAFTIGE: For å takle de sterke grillsmakene, må rødvinene være kraftige og sødmefulle. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Sankthans er tid for fest, men om du synes det blir i flotteste laget å starte med champagne som aperitiff, kan du med god samvittighet drikke en prosecco eller cava. Skal du ha sjømat på grillen, vil vi på det sterkeste anbefale at du prøver en tysk riesling. Men det er nå en gang kjøttet som spiller hovedrollen når det skal grilles, og da må vi ha rødvin.

Sterke smaker

Grillmat byr ofte på sterke smaker, og da i form av både sursøte og spicy marinader og grillsauser. Kjøttstykkene har også en tendes til å bli litt svidde i kantene, så her er det mye å hamle opp med for en stakkars rødvin.

Fylde og sødme

Stikkordene må bli fylde og sødme, og den slags finner vi gjerne i "oversjøiske" viner. Blant de fem vinene vi har valgt ut, er bare en av dem fra Europa (fra Spania), mens resten kommer fra Argentina, California og New Zealand. De er alle i polets basissortiment, slik at de er lette å få tak i før helgen. Det vil si; den spanske er i bestillingsutvalget, men er likevel tilgjengelig i nesten samtlige polutsalg. Anmeldelser av vinene finner du nederst i denne artikkelen.

Vi har også anmeldt gode viner som passer til grilling tidligere i år, og vi vil spesielt anbefale disse:

Weinert Carrascal 2007

Domaine Sainte Croix le Fournas 2009

Domaine d'Andézon 2010

Gode grilloppskrifter

Men det er ikke nok med vin. Vi må også ha noe god grillmat, og da kan du parkere de såkalte sommerkotelettene sammen med pappvinen. Her er noen skikkelig gode grilloppskrifter, og ja, du kan også lage dessert på grillen:

Bourbon Street New York Steak

Grillet svinebog med krydderskorpe

Grillspyd med lam og timian

Grillede grønnsaker på marokkansk vis

Grillet marinert frukt med lime, sukker og ingefær

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning