Nye viner november 2011

Polslipp november 2011

Du trenger bare å bry deg med én av dem.

FRISTENDE: Billig vin.
FRISTENDE: Billig vin. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Seks ganger i året slipper Vinmonopolet nye varer inn i sortimentet.

Veldig ofte blir varene som gjør det best i tester raskt revet vekk fra hyllene. Et tips er da å sjekke de vinene som har gjort det bra i tester i tidligere polslipp - de er det få som husker. Her finner du de vinene jeg snakker om (tidligere polslipp).

Polet har forøvrig nettopp nedjustert prisene på en rekke varer. De finner du her. Ett annet tips er å legge et inn et bokmerke på telefonen på listen over de beste vinene til under 120 kroner - og kanskje gjøre det samme med pappvin.

40 nye viner

Denne gangen lanserer Vinmonopolet 40 nye viner. Vi har testet alle sammen (Så nær som to, fordi de av en eller annen grunn ikke rakk fram i tide).

Testingen ble foretatt blindt av Robert Lie. Han er vinkelner en av Norges mest erfarne vinsmakere. Han er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere.

Det er et kjøp som utmerker seg. Og det er Marchesi di Barolo Barbera Monferrato 2010 fra Italia. Den koster KR 129,90 og får hele 85.

Skulle vi trekke fram to viner til, er det pappvinen Casamatta Rosso som får 84 poeng. Prisen er KR 349,90 som tilsvarer KR 87,50 for en flaske.

Og så tar vi også med Quinta dos Termos 2009 fra Portugal som også får 84 poeng til KR 129.

Hele listen finner du her:

</p> <p>Ser du ikke listen skikkelig og vil heller har en excel-ark kan <a href="http://www.klikk.no/multimedia/archive/00429/Nyheter_november_20_429853a.xls">trykker du her</a>.</p> <p> <strong>Nå kan du få vintips rett på Facebook. <a href="http://www.facebook.com/vintips">Sjekk det ut her!</a> </strong> </p> <p>Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk <a href="http://hm-magasiner.no/kampanje/innmelding.jsp">her</a> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/hvordantv/mat/kakerogbarn/article557951.ece">De deiligste eplekakene</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article697129.ece">Pannekaker med ny topp</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article673320.ece">En ukemeny for deg som liker god mat</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article420861.ece">Slik lager du perfekte muffins</a> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no">Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning