Polslipp januar 2015

Gjør et skikkelig kupp på polet

Disse har du aldri smakt før.

Polet kommer med nye viner januar 2015: Vi har smakt nyhetene på polet. Her er de beste, nye vinene.
Polet kommer med nye viner januar 2015: Vi har smakt nyhetene på polet. Her er de beste, nye vinene. Foto: Foto: Panopticon
Publisert Oppdatert

Det er totalt 73 nye produkter i basis, parti og test nå i januar, og de fordeler seg som følger: 24 rødviner, 24 hvitviner, 4 musserende, 13 brennevin og 8 øl. De blir tilgjengelige i butikkene førstkommende fredag.

Om du er på sparebluss nå i januar, må du få med deg våre fem gode viner under hundrelappen.

Mye hvitvin

Som det fremgår ovenfor, er det usedvanlig mye hvitvin til å være et vinterslipp, og det er også en håndfull musserende her. Polet legger seg vel på trenden, som har vært omtalt i flere aviser i det siste, om at vi drikker stadig lysere og lettere.

Trendene starter gjerne på Oslo Vest før de sprer seg videre utover landet, og nå øker altså hvitvin, rosévin og musserende på bekostning av rødvin, sterkvin og brennevin.

Blant de hvite finner vi endel chablis og sentralburgundere (de sistnevnte fryktelig dyre), samt noe tysk riesling, noen italienere etc.

Kraftige røde

De røde vinene favner også over et vidt spenn, men kjernen her er kraftig zinfandel fra California og nesten like kraftige viner fra Corbières i Languedoc-Roussillon. Disse er gode å ty til når du skal servere kraftige kjøttgryter.

Ti gode kjøp

Fra slippet har vi valgt ut det vi mener er de ti beste kjøpene. De fordeler seg på én musserende, fem hvitviner og fire rødviner, og du finner nærmere omtale av dem, og hvilken mat som passer til nedenfor.

Få også med deg disse nyttige vinartiklene:

Guide til valg av vinglass

Riktig serveringstemperatur for forskjellige viner

Dekantering av vin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen