Oppskrift på gin and tonic

Hemmeligheten bak en perfekt gin and tonic

Gin og tonic blir sjelden laget riktig.

Publisert Oppdatert
HØYE GLASS: Med gin, tonic, is og lime.
HØYE GLASS: Med gin, tonic, is og lime.

Gin and tonic er en enkel drikk, men ikke la deg lure: Den blir sjelden laget riktig.

Drinken stammer fra Det britiske imperiums dager i India.

En av de største plagene var malaria. Den farlige sykdommen ble spredt av mygg. Britene visste at myggen ikke likte kinin. Og hvordan skulle de få i seg det stoffet?

I tonic finnes stoffet kinin.

Problemet var at verken britene eller inderne var glade i tonic. Så hva da?

De blandet inn gin. Opprinnelig er det altså ikke gin som ble blandet ut, men tonicen.

Moderne tonic inneholder ikke nok kinin til at det har en effekt på insekter, men den ser stadig ut til å ha en effekt på mennesker.

Skikkelig tonic

Det viktigste å vite om en Gin and Tonic er du må ha skikkelig tonic. Altfor ofte vil en bar servere tonic fra en dispenserpistol. Dette sukkervannet minner veldig sjelden om skikkelig tonic.

Et godt tips er å holde seg til glassflasker med tonic. Plastflasker vil over tid alltid lekke ørlite grann kullsyre.

Blandingsforholdet er det opp til enhver å finne ut av. Noen foretrekker å bruke et høyt glass med masse is - gni gjerne lime rundt kanten av glasset for en friskere smak.

Masse isbiter et et must, limeskiver - og et sugerør, kanskje?

Her finner du flere oppskrifter på Gin and Tonic

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen