Polslipp juli 2018

Det bobler over på polet - her er de beste kjøpene akkurat nå

Mange musserende nyheter på Vinmonopolet i juli. Her er de beste boblene, rød- og hvitvinene akkurat nå!

BOBLER: Musserende er det viktigste satsningsområdet på polet i juli.
BOBLER: Musserende er det viktigste satsningsområdet på polet i juli. Foto: Arnie Staheim
Publisert Oppdatert

Polet slapp sine nyheter for juli nå på fredag, 6. juli.

Det er tilsammen 92 produkter i sortimentene basis, parti og test, altså produkter du vil finne i de fleste polutsalgene.

De fordeler seg som følger: 21 musserende/perlende, 18 hvitviner, 4 roséviner, 28 rødviner, 3 sider, 10 sterkøl, 2 brennevin og 4 som er klassifisert som diverse (bl.a. limonade).

Vi skal konsentrere oss om vinene.

Les også: Slik lager du Strawberry Daiquiri

Mange musserende

Polet har sterkt fokus på bobler nå i juli. Den største delen av satsningen er såkalte pet’nat-viner, en forkortelse for pétillant naturel, altså naturlige bobler.

Når man produserer champagne og cava (men ikke prosecco), lager man først ferdig vin, og når man skal tappe denne på flaske, tilsetter man en liten dose vin som er blandet med sukker og gjær.

Når gjæren så begynner å «spise» sukkeret, dannes alkohol og CO2, og i og med at dette skjer inne i flasken, slipper ikke CO2en ut, og det dannes bobler i vinen.

Ved pet’nat-prosessen tapper man halvferdig vin rett på flaskene. Vinen er altså ikke ferdiggjæret, og fortsetter gjæringen inne i flasken og det dannes CO2 og dermed bobler.

Trykket er litt mindre i pet’nat-flaskene enn i champagne, så polet har valgt å klassifisere dem som «perlende».

Les også: Slik lager du Aperol Spritz

Billig champagne

Polet har ikke mindre enn ti pet’nat-viner i slippet, men for denne anmelderen ble både naturvinpreget for markant i disse vinene, og prisene altfor høye.

Heldigvis har polet flere og andre bobler i slippet, både billige champagner (definert som under 240 kroner) og musserende fra Piemonte.

I tillegg til alle boblene, var det også noen gode ting å finne blant hvitviner og rødviner.

Nedenfor har jeg plukket ut de ti vinene jeg mener gir mest valuta for pengene i dette slippet. De er ordnet på synkende poeng.

Der hvor to viner får like mange poeng, blir den billigste vinen listet først. Jeg har også tatt med noen ord om hvor lenge vinene kan lagres og hvilken mat som passer til.

Les også: Slik får du riktig temperatur på vinen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning