Musserende mai 2015

Spreke bobler til 17. mai

Her er fem gode musserende viner som passer enhver smak og ethvert budsjett.

SPRUDLENDE: Kjekt med bobler til frokost eller brunch på 17. mai.
SPRUDLENDE: Kjekt med bobler til frokost eller brunch på 17. mai. Foto: Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

Slik bedømmer vi viner

Ved bedømming av viner bruker vi på Klikk den meget utbredte 100-poengskalaen, som går fra 50-100 poeng. Det finnes flere måter å dele opp området fra 50-100 poeng på, men dette er hvordan vi tenker her på Klikk:

50-59: Dårlig vin med fremtredende feil.

60-69: Svak vin med mindre feil.

70-79: Grei vin uten feil.

80-89: God vin.

90-95: Meget god vin.

96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk.

Når vi på Klikk bruker 100-poengskalaen, gjør vi det uten å skjele til prisen på vinen.

Her kan du lese mer om hvordan vi bedømmer viner.

Nasjonaldagen faller i år på en søndag, så da blir det ikke noen ekstra fridag. Men du har kanskje tatt fri den inneklemte fredagen etter himmelspretten? Åkke som, det er arbeidsdag igjen på mandag, og da er det vel en fordel å ikke la det bli så altfor fuktig på 17. mai.

Det er kanskje lurt å starte litt tidligere, og heller gi seg før det blir altfor sent. Bobler i glasset er nemlig stas til både frokost, brunch og lunch. Få også med deg vår guide til vinglass, hvor vi også diskuterer hva som er de beste glassene til musserende.

Fem gode musserende

Da vi skulle plukke ut fem gode musserende til 17. mai, ville vi gjerne ha med noe for enhver smak og for ethvert budsjett, og prisnivået går fra straks over hundrelappen og opp til nærmere 500 kroner.

Prosecco er både populært og billig, så vi måtte ha med en slik. Cava også, men fremfor å velge en veldig billig en, har vi gått endel opp i pris. Da får du nemlig en av de beste på markedet. Om du har lyst på noe bra og samtidig knasende tørt, men vil helst ikke bruke så mye penger som på en champagne, har vi tatt med en musserende fra Burgund.

Prosecco er allerede nevnt, men vi har tatt med enda en italiener. Bellavista har imidlertid druer og produksjonsmetode til felles med champagne, så den smaker mer som champagne enn prosecco. Vi måtte jo selvsagt også ha med en champagne, og der har vi valgt en skikkelig årgangsvin fra en klassisk produsent, Pol Roger.

For at du skal rekke å handle inn før 17. mai, har vi sørget for at alle vinene finnes i basissortimentet til polet. Unntaket er Bellavista, som er i bestillingsutvalget, men finnes inne i et tyvetalls polutsalg.

Hvis du er interessert i flere gode champagne-kjøp, må du få med deg våre anbefalinger fra maislippet på polet.

Fingermat og småretter

Om du nå skal ha frokost, brunch eller lunch, er det kjekt å rigge til en buffet med masse smågodt. Her er noen fine oppskrifter:

Torsk som falafel

Stekt asparges med spekeskinke

Ostekuler

Auberginer med super hvitløksdressing

Peppermakrell som pålegg

Mozzarellasalat med spekeskinke og pesto

Kjøttboller fra Marokko

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning