Polslipp januar 2019

De beste vinkjøpene i januar

Et lite slipp i januar, men likevel med mange gode viner.

ATLANTISK: Hovedtemaet i januar er «atlantiske» viner, bl.a. fra Frankrike, Spania og Portugal.
ATLANTISK: Hovedtemaet i januar er «atlantiske» viner, bl.a. fra Frankrike, Spania og Portugal. Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Polet lanserer nå nye produkter for januar, og de er tilgjengelige i utsalgene fra og med fredag 11. januar. Produkter i basis, parti og test fordeler seg slik: 4 musserende, 16 hvitvin, 28 rødvin, 11 øl, 4 brennevin og 2 som er klassifisert som «diverse».

Vi skal i det følgende ta for oss vinene.

«Atlantiske» viner

Det fremste satsningsområdet til polet nå i januar er såkalte «atlantiske» viner, altså viner fra kystnære strøk ut mot Atlanterhavet med relativt kjølig klima. Vi snakker om både røde og hvite viner fra både Frankrike, Spania og Portugal.

Det andre satsningsområdet er «etiske» viner. Polet mener vi også skal være opptatt av hvordan de ansatte har det hos vinbøndene og -produsentene, at de blir lønnet og behandlet skikkelig. Polet innfører derfor merkingen «Sertifisert etisk» på stadig flere av vinene sine.

Ellers finner du i januar-slippet små knipper viner basert på forskjellige druer fra det meste av den vinproduserende verden, bl.a. god pinot noir fra både California og Australia.

Ti gode kjøp

Vi har ikke brydd oss så mye om hvor vinene kommer fra, men har heller fokusert på hva som er de beste kjøpene blant januar-vinene. Vi har plukket ut ti viner: fire hvitviner, og seks rødviner. Du finner nærmere omtale av vinene nedenfor, samt noen ord om hvor lenge de kan lagres og hvilken mat som passer til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning