Hvordan åpne vin uten åpner

Hvordan åpne vin uten åpner

Du har ikke vinopptrekker? Slik åpner du vinflasken.

Hvordan åpne vin uten åpner? En løsning er å alltid kjøpe champagne. Da trenger du ikke vinopptrekker. Vel. Her er ti måter å åpne vin på som redder deg ut av de fleste situasjoner.
Hvordan åpne vin uten åpner? En løsning er å alltid kjøpe champagne. Da trenger du ikke vinopptrekker. Vel. Her er ti måter å åpne vin på som redder deg ut av de fleste situasjoner. Foto: Foto: Mert Alas og Marcus Piggott/Moët & Chandon
Publisert Oppdatert

Hvordan åpne vin uten åpner?

Du har sikkert kommet ut for dette problemet. Vin, men ingen åpner.

I picnic-kurven har du med de nydeligste små terter, noen fylte horn og en flaske fin vin du har gledet deg til å dele med din kjære. Men korketrekker?

- Å nei! Jeg har ikke vinåpner!

Du har glemt vinopptrekkeren! Hvordan skal du nå åpne korken? Slå av toppen mot en stein?

Katastrofen er et faktum. Og du synes plutselig at skrukork ikke er så dumt likevel.

Men, vent!

Du finnes faktisk mange måter å åpne en vin uten åpner. Og med disse triksene vil kjæresten din synes du er enda kulere.

Hvordan åpne vin uten åpner?

Menneskeheten har vist en formidabel oppfinnsomhet på vinåpningsområdet når åpneren glimrer med sitt fravær. Og heldigvis har vi YouTube hvor all denne informasjonen nå deles med hele verden.

Den første teknikken vil redde de aller fleste fra ut av denne situasjonen. Alt du trenger er nemlig en sko og en vegg:

</p> <p>Her er det et helt knippe med løsninger for deg som er barbeint og innesperret i verkstedet:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/n63SWcNNWvg" width="560"/> </p> <p>En annen situasjon som er lett å havne i er denne: Du har endelig kommet fram til hotellet og skal kose deg med vinen du har kjøpt på tax-free. Og du har ikke lyst til å bruke penger på den dyre minibar-vinen. Men, vinopptrekker, det finner du ikke på et hotellrom, og ikke er hotellrommet utstyrt med en heller. Da åpner du vinen med en nøkkel, slik:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/LsjX9sYTTvA" width="560"/> </p> <p>Jeg ser for meg at du har kommet fram til hytta. Med vin i sekken. Og etter en misslykket saumfaring av alle skuffene er står du igjen med problemet "vin, men hvordan skal jeg åpne den?".</p> <p>Vel, om du har en biffkniv på hytta er problemet løst:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/J5I8TsDPsZU" width="560"/> </p> <p>Og så er det den situasjonen (som mange oss kanskje vil kjenne seg igjen i) når du har en flaske vin og en baufil. - Å! Typisk! Baufil, men ikke vinopptrekker!</p> <p>Ikke fortvil:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/tL8kA6Dy638" width="420"/> </p> <p>Dersom korken er ødelagt er det også håp. At korken på en vin smuldrer opp og ødelegges er ikke uvanlig på eldre viner. Jeg så denne metoden på en <a href="http://www.lescrayeres.com/">fancy restaurant i Champagne</a> da nabobordet bestilte en eldgammel portvin:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/YcqVwMvGQtU" width="560"/> </p> <p>En mindre elegant måte som jeg selv har benyttet ved flere anledninger (i en epoke som nå kalles pre-Internet-tiden, hvor vi ikke kunne en datamaskin om hjelp til det utroligste).</p> <p>Her ser du hvordan en vin åpnes uten vinopptrekker, men med en tannbørste:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/fosdK441dhY" width="420"/> </p> <p>Og til slutt, dersom du er Darth Vader (og i så tilfelle har du jo alltid et lasersverd i nærheten), se fra 2.45:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/-fTGXSAW7Es" width="560"/> </p> </div>

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning