Polslipp november 2018

De beste vinkjøpene i november

Det er sjelden det kommer så mange gode viner på én gang på polet.

GODE VINKJØP I NOVEMBER: Både barbaresco og viner laget på pelaverga og vespolina i november-slippet.
GODE VINKJØP I NOVEMBER: Både barbaresco og viner laget på pelaverga og vespolina i november-slippet. Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Polet lanserer nå nye produkter for november, og de er tilgjengelige i utsalgene fra og med fredag 2. november. Produkter i basis, parti og test fordeler seg slik: 4 musserende, 21 hvitvin, 31 rødvin, 6 sterkvin, 8 øl, 12 brennevin og 16 som er klassifisert som «diverse» (bl.a. sake og vermouth).

Vi skal i det følgende ta for oss vinene.

Mye godt å velge i

Rødviner fra Piemonte er kanskje det mest fremtredende satsningsområdet fra Polet i november, med både barberesco og viner laget på de mindre kjente druene pelaverga og vespolina.

Også rødviner fra Spania er tydelig tilstede, med kraftige viner fra Priorat i Catalonia, samt klassiske fra Rioja på magnumflasker. Mens vi er inne på Rioja; visste du at det fantes hvit Rioja? Disse vinene kan også være flotte, og polet byr på et knippe av disse.

Ellers blant hvitvinene finnes det noen fra Jura, og vi finner også noen røde fra Bordeaux, samt en håndfull musserende. Og for ikke å glemme søte juleviner fra både Sauternes og Madeira, som passer både til juledesserter, nøtter og annet knask.

Les også: Vi har testet og funnet de beste pappvinene

Ti gode kjøp

Vi har ikke brydd oss så mye om hvor vinene kommer fra, men har heller fokusert på hva som er de beste kjøpene blant november-vinene. Vi har plukket ut ti viner: én musserende, to hvitviner, og fem rødviner og to søte viner. Du finner nærmere omtale av vinene nedenfor, samt noen ord om hvor lenge de kan lagres og hvilken mat som passer til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning