Kumquat caipirinha

Frekk vri på klassisk drink

Hvis du har lyst på noe sursøtt og forfriskende, skal du prøve en kumquat caipirinha.

FRISK OG FRUKTIG: Kumquat caipirinha er en frekk variant av den klassiske drinken.
FRISK OG FRUKTIG: Kumquat caipirinha er en frekk variant av den klassiske drinken. Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Nå som sommeren er her, er det deilig med friske, sursøte drinker. En av mine favoritter er lynchburg lemonade, men det finnes mange andre også, og en av dem lager de på thai-restauranten Plah.

Plah, som ligger der hvor Hegdehaugsveien går over til å bli gågate like nedenfor Lorry i Oslo, har nå i ti år satt standarden for virkelig god thaimat i Norge. Ikke bare er maten fantastisk; de har også et vinkart som er tilpasset maten, med bl.a. et stort utvalg av tyske rieslinger fra gode produsenter.

Også cocktails

Det som kanskje ikke alle har fått med seg, er at Plah har gode cocktails og longdrinks også, og noen av dem passer til og med til maten de serverer. Min favoritt blant disse drinkene, er kumquat caipirinha.

I en standard, klassisk caipirinha finner vi cachaça, som er et brasiliansk brennevin destillert på gjæret saft fra sukkerør. Resten er lime, sukker og is. Enkelt og greit. Hvis du vil komme i stemning til helgens VM-kamper i Brasil, bør du absolutt prøve en klassisk caipirinha.

Frekk vri

På Plah har de, som sagt, sin egen vri på denne drinken. De har skiftet ut cachaça med brun tequila og pasjonsfruktlikøren passoa. I tillegg har lime fått følge av kumquat og grapesoda. Denne drinken er veldig frisk, og passer forbausende godt til spicy thai street food, men du kan selvsagt også drikke den på egenhånd.

Oppskriften finner du nedenfor.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning