Beskytt deg mot solen:

Drikk alkoholfritt

Alkohol er ingen nødvendighet for å mikse en delikat sommerdrikk.

Foto: istockphoto
Publisert Oppdatert
Hell nedpå av Horse's fall eller...
Hell nedpå av Horse's fall eller... Foto: istockphoto
....anapina! Av alkoholfrie drinker kan du drikke så mye du orker i varmen.
....anapina! Av alkoholfrie drinker kan du drikke så mye du orker i varmen. Foto: Astrid Hals/frukt.no

Når sola skinner på sitt sterkeste, er alkohol noe av det verste man kan drikke fordi det fører til ytterligere uttørking. Dessuten tåler vi mindre alkohol i varmen, og vi blir fortere beruset.

Flere gode grunner:

  • Du vet hvor du er og hva du gjør
  • Smakssansene blir ikke hemmet, og du kan nyte middagen fra A til Å
  • Du slipper å våkne opp neste morgen og lure på hvor du er
  • Nervene er ikke i høyspenn dagen derpå
  • Du kan kjøre bil hvorsomhelst nårsomhelst

Fjern spriten

Det går som regel an å lage en alkoholfri drikk bare ved å fjerne centiliterne med alkohol som skal tilsettes i drinken, men i andre tilfeller er det alkoholen som er hovedingrediensen.

I tranebærdrinken cosmopolitan blir det for eksempel litt vanskelig. Det er cointreau og vodka som er mye av smakstilsettingen i drinken og derfor umulig å erstatte i en alkoholfri drikk. Derimot kan du blande tranbærjuice med sprite og med en skvett limesaft, og få noe mye mer lettdrikkelig.

Fruktig tilsetning

Du kan også bruke forskjellige drinkmikser du får kjøpt i butikken, og blande med det som måtte friste. Både eplejuice, appelsinjuice og brus er godt til de ferdigblandende miksene.

Grenadin er en nyttig ingrediens hvis du vil lage deg en delikat alkoholfri drikk. Det er en seigflytende væske laget av blant annet granatepler og sukker, men som ikke smaker så altfor mye. Den gir derimot en vakker rødfarge.

Litt kokossirup blandet med lik mengde grenadin gir en herlig og fyldig smak. Fyll opp glasset med appelsinjuice, og du har en herlig sommerdrikk uten anger.

Eksotisk pynt

Ved et lite, men kreativt håndlag kan du gjøre drikken ekstra fristende. Du kan blant annet pynte med forskjellige eksotiske frukter og gi drikken et ekstra piff med noen friske urter.

Fukt randen av glasset med saft og dypp det i sukker. Skjær en kiwi i skiver og gi den ene skiven et kutt fra midten og ut. Sett det på kanten av glasset, og du får gir drikken et sommerlig og friskt utseende.

Physalis gjør seg utmerket på kanten av et glass. Dra bladene bakover, og skjær et snitt i bæret før du trer det over glasskanten. Også mynte er anvendelig i en god drikk. Du kan både ha det i selve drikken, eller strø bladene på toppen for et sprekt uttrykk. Tilsett noen isbiter, legg deg i hengekøyen og nyt sommeren - uten anger.

Sommerbowle

Anapina

Kokos smooth colada

Mango surprise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning