Ukens beste vinkjøp

Billig og saftig rødvin

For under 100 kroner får du en vin som er glimrende til lyst kjøtt, som kylling, svin og kalv.

BOWIE-VIBBER: Put on your red shoes and dance the blues.
BOWIE-VIBBER: Put on your red shoes and dance the blues. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Som i forrige uke, går vi også denne gang til det sørlige Rhône. Her finnes det nemlig mye rimelig vin med mye smak. Vår vinanbefaling kommer fra området Costières de Nîmes, og den er laget på en druemiks av 70% grenache, 25% syrah og 5% carignan. Den er ikke fatlagret, noe som bidrar til den fruktige og saftige stilen.

Vi synes også det er hyggelig at enkelte vinprodusenter, som Mas d'Andrum, ikke er så voldsomt pretensiøse med henblikk på eget produkt.

Dette er en billig vin, og da kan man gjerne ha en litt kul etikett - gitt at det er gjort i god smak, som her. Skrukork er også kjekt, og vi skulle ønske at alle produsenter av billige viner utstyrte vinene sine med denne type forsegling. Disse vinene er nemlig ikke laget for å lagres, så de trenger ikke naturkork for å "puste". Med skrukork slipper man å få "korket" vin, og dessuten er det veldig praktisk.

Mas d'Andrum Andrumette 2009, vnr 51288, kr 98, 83 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Mørke bær i duften med innslag av urter og krydder. Middels til god fylde med ren og pen frukt, frisk syre og en ganske lang ettersmak med fine tanniner. Saftig stil og lett å like.

Denne vinen er ikke noe lagringsprosjekt, så drikk den nå mens den er fersk og fruktig. Den passer veldig godt til lyst kjøtt, som kylling, svin og kalv. Du kan også drikke den på egenhånd - uten mat - som ren kosevin.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Stekt kyllingbryst med skogsopp

Svinekoteletter med baconpoteter og sennepsaus

Kalvefilet med urter

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp, finner du her:

Råbillig rødvin

Her er krabbevinen

Deilig rioja

Det beste chianti-kjøpet

Glimrende sider

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning